Головна » 2016 » January » 16 » Запрошують у Затурці на „Музейну Коляду–2016”
14:17
Запрошують у Затурці на „Музейну Коляду–2016”
Запрошують у Затурці на „Музейну Коляду–2016”

   Вже доброю традицією у Затурцівському меморіальному музеї В’ячеслава Липинського стало проведення щорічного фольклорно-етнографічного свята Музейна Коляда”, яке збирає повну залу відвідувачів, як кажуть, „від старого – до малого”.

   Музейники і просвітяни осередку „Джерело” цьогоріч (17 січня 2016 року о 14.00 год.) пропонують гостям музею переглянути „Вертеп”, записаний відомим українським фольклористом Олексою Ошуркевичем у селі Садів Луцького району. Цікаво те, що ми – сусіди із садівцями (через ліс), і традиція, збережена в сусідньому селі, може свідчити про подібний звичай у Затурцях, втрачений, на жаль, через історичні події воєнних лихоліть.

   В ролях учасників вертепу виступлять місцеві просвітяни з числа працівників музею та аматори сцени села Затурці.

   Для кращого сприйняття фольклорного матеріалу перед початком театралізованого дійства ведучий розповість, що таке вертеп, про його різновиди та традицію ходіння з вертепом у нашій місцевості.

   Потім глядачі подивляться обряд водіння Кози (також з коментарями ведучого) у виконанні учнів Затурцівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. імені В.К.Липинського. В оформленні сцени, підготовці костюмів беруть участь батьки юних артистів та музейні працівники.

   Запрошуємо до музейного заходу, приуроченого найвеличнішим зимовим святам.

Наталя Гатальська,

провідний науковий співробітник Затурцівського меморіального музею В’ячеслава Липинського

Категорія: Затурцівський меморіальний музей В.Липинського | Переглядів: 733 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]