Головна » 2017 » October » 4 » За участю Волинського краєзнавчого музею розпочалися ювілейні заходи з нагоди 400-річного ювілею Луцького братства
10:06
За участю Волинського краєзнавчого музею розпочалися ювілейні заходи з нагоди 400-річного ювілею Луцького братства
За участю Волинського краєзнавчого музею розпочалися ювілейні заходи з нагоди 400-річного ювілею Луцького братства

У день Воздвиження Чесного Хреста 27 вересня 2017 року Волинський краєзнавчий музей, Волинська Православна Богословська Академія (ВПБА) та громадська організація «Луцьке Хрестовоздвиженське братство (відроджене)» разом з представниками владних структур Волині та Луцька розпочали урочистості з нагоди 400-річного ювілею Луцького Хрестовоздвиженського братства.

Святкування величного ювілею почалося зі святкової Літургії у братському храмі Воздвиження хреста Господнього, яку очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл. У Божественній Літургії взяли участь: ректор ВПБА прот. Володимир Вакін, канцлер Волинської єпархії прот. Миколай Цап, представники професорсько-викладацького складу та студенти духовної школи.

Після Божественної Літургії та заупокійної літії над останками мученика Данила Братковського й інших членів Луцького братства в братському крипторії духовенство, студенти ВПБА, сучасні братчики та наукова інтелігенція міста пройшли хресною ходою від Хресто-Воздвиженської церкви до Свято-Троїцького кафедрального собору.

Після цього в актовому залі ВПБА був проведений урочистий захід з нагоди 400-ліття Хрестовоздвиженського братства. Ювілейну Урочисту Академію благословив і особисто опікав владика Михаїл, а проводив захід директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк.

На особливій ролі в історії України Луцького братства – церковно-громадської організації Волині і міста Луцька наголошували промовці від обласної і міської влади, наукових закладів міста, підкреслювали цей аспект представники духовенства, народні депутати.

Під час урочистого заходу справжніми іменинниками почувались сучасні братчики – члени Луцького Хрестовоздвиженського братства (відродженого) (голова Андрій Бондарчук). За особисті заслуги в житті Церкви та звитяжний громадський труд багато братчиків, серед яких і науковці обласного музею, отримали світські і церковні нагороди.

Світлини Леоніда Максимова

Категорія: Музей історії Луцького братства | Переглядів: 623 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.2/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]