Головна » 2016 » December » 23 » «З Новим роком та Різдвом вітаємо щиро!»
16:43
«З Новим роком та Різдвом вітаємо щиро!»
«З Новим роком та Різдвом вітаємо щиро!»

Під такою назвою у Іваничівському історичному музеї відкрито виставку дитячих робіт, на якій представлено понад сто експонатів на новорічно-різдвяну тематику. Учні шкіл Іваничівського району та КЗ «Іваничівський будинок дитячої та юнацької творчості» виставили у музеї на огляд свої роботи. Виставка буде діяти до закінчення новорічно-різдв’яних свят.

Дитячій фантазії не має меж. Зимова казка, сніговики, новорічні ялинки – у яві кожної дитини особливі і незвичайні. Казкові хатинки, різдв’яна вечеря, дідух – малює картинки свята і домашнього затишку. Малюнки, новорічні листівки з минулого століття – це уже історія. І ще багато інших експонатів, які можна довго розглядати, милуватись і дивуватись витворам рук дитячих і їх дитячій фантазії.

20 грудня у музей на виставку робіт своїх ровесників завітала група дітей із КЗ «Іваничівський БДЮТ» із керівниками гуртків та директором установи Ларисою Дячук, щоб збагатити уяву творчістю новорічно-різдвяної казки.

Завідуюча музеєм Лариса Куль разом із дітьми пригадали, які є свята і як їх святкують. Говорили про свято Андрія, а найбільше про Святого Миколая, читали про нього вірші. Цікаво було дізнатися, що на Україні на новорічно-різдвяні свята головним атрибутом свята була не ялинка, а дідух. Відгадували загадки, розповідали про добрі вчинки, задавали запитання. І на завершення перебування, отримали від Святого Миколая солодкі подарунки.

«Кращі роботи ми відібрали і відправили на обласні конкурси. Частина їх буде на конкурсі «Новорічний подарунок». Це  переважно роботи зимово-новорічної тематики. Всього одинадцять експонатів. Серед них «Зимова фантазія», «Новорічний подарунок», «Півень – символ 2017 року». І друга частина робіт – їх п’ять – різдвяної тематики, братиме участь у конкурсі під назвою «Святвечір». І назви відповідні – «Різдв’яна новина», «Коза іде…», «Різдвяний дідух», «Народження месії». Кожного року діти виграють призові місця. Сподіваємося, що цього року теж високо оцінять роботи наших дітей», – каже Лариса Миколаївна.

Джерело: Іваничівська райдержадміністрація

Категорія: Іваничівський народний історичний музей | Переглядів: 1081 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]