Головна » 2017 » November » 1 » Волинський краєзнавчий музей запрошує на презентацію проектів організації «Українсько-Єврейська Зустріч»
14:42
Волинський краєзнавчий музей запрошує на презентацію проектів організації «Українсько-Єврейська Зустріч»
Волинський краєзнавчий музей запрошує на презентацію проектів організації «Українсько-Єврейська Зустріч»

2 листопада 2017 р., четвер,
Волинський краєзнавчий музей,
м. Луцьк, вул. Шопена, 20

14.00 – 15.00 год.

  • Презентація буклету «Більш ніж тисячоліття єврейської історії та культури в Україні. Приклади із канадійської пересувної експозиції: Мандрівка крізь віки. З глибини віків до 1914». Представляє проект міжнародної організації «Українсько-Єврейська Зустріч» співдиректор Алті Родал (Канада).
  • Презентація представником центру Єврейського мистецтва Єврейського університету в Єрусалимі Анною Березіною книги «Синагоги в Україні. Волинь».
  • Зустріч із автором міжнародного проекту «Моя земля – земля моїх батьків» Джойлом С’юзелом (США).

Презентацію проектів міжнародної організації «Українсько-Єврейська Зустріч» проведе професор історії євреїв Східної Європи Алті Родал з Канади, співдиректор приватно заснованої багатонаціональної організації «Українсько-Єврейська Зустріч» (УЄЗ), штаб квартира якої знаходиться у Канаді. На даний час УЄЗ розробляє виставку музейного рівня для експонування в Королівському музеї Онтаріо в Торонто, а також започатковує доставку експозиційних матеріалів про українсько-єврейську історію та культуру до музеїв в Україні. Делегація з Північної Америки приготувала приклад такого матеріалу для директорів українських музеїв з можливістю ширшого застосування для музеїв на Волині та в Україні. УЄЗ готова до спонсорства та допомоги у поширенні та інтеграції таких матеріалів в музеї України та співробітництва у цьому напрямку з директорами українських музеїв та істориками.

Анна Березіна, представник центру Єврейського мистецтва Єврейського університету в Єрусалимі представлятиме двотомник «Синагоги в Україні: Волинь», присвячений історії та архітектурі синагог на Волині, та на північному заході України. Книга розповідає про 39 існуючих і 302 зниклих синагог, які знаходились в 23 містах і селищах: Берестечко, Червоноармійськ (Пулін), Дубно, Городниця, Ізяслав (Заслав), Клевань, Ковель, Кременець, Луцьк, Млинів, Новоград-Волинський (Звіл), Олевськ, Острог, Полонне, Радивилів, Рівне, Шепетівка, Славута, Старокостянтинів, Турійськ, Володимир-Волинський (Людмір), Вишнівець та Житомир.

Джойл С’юзел (США), представлятиме міжнародний проект «Моя земля – земля моїх батьків». Проект був презентований і отримав почесне перше місце на 4-у Всеукраїнському музейному фестивалі в м. Дніпро.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 506 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]