Головна » 2017 » October » 12 » Волиняни у боротьбі за незалежність України (ФОТО, ВІДЕО)
11:05
Волиняни у боротьбі за незалежність України (ФОТО, ВІДЕО)
Волиняни у боротьбі за незалежність України (ФОТО, ВІДЕО)

У середу, 11 жовтня, у приміщенні Волинського краєзнавчого музею відбулось урочисте відкриття виставки «Волиняни у боротьбі за незалежність України», присвяченої 75-й річниці створення УПА і Дню захисника України.

Перед присутніми виступили ветерани «Братства вояків ОУН і УПА Волинського краю ім. Клима Савура». Живі свідки української визвольної боротьби розповіли про свої нелегкі долі, про повстанські будні, жорстокі радянські репресії. Їм довелось пройти випробування у таборах ГУЛАГу, але незважаючи на це вони вистояли і залишились свідомими українцями. Ветерани звертались до аудиторії, закликали бути на стороні правди, не зраджувати ідеалам і принципам.

До представників «Братства вояків ОУН і УПА» звернулися із словами вдячності вихованці Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні, які запевнили присутніх, що будуть брати приклад із вояків УПА і як майбутні офіцери ніколи не зрадять присязі.

Гості заходу мали змогу ознайомитись із матеріалами виставки «Волиняни у боротьбі за незалежність України», яка розповідає про маловідомі постаті українського визвольного руху. Окрім світлин членів ОУН і вояків УПА на ній експонуються зразки озброєння і оригінальні повстанські документи: накази, листівки, звернення, брошури. Усім хто хоче почерпнути більшу інформацію про ОУН і УПА слугуватиме добірка наукових праць, які також презентовані на виставці.

Бажаючих дізнатися імена наших земляків, які виборювали державу ласкаво запрошуємо відвідати виставку «Волиняни у боротьбі за незалежність України» у дні роботи музею.

СЛАВА УКРАЇНІ – ГЕРОЯМ СЛАВА!!!

Відео 12 Канал:

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 620 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]