Головна » 2015 » November » 3 » Візит до Музею волинської ікони Митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія
20:18
Візит до Музею волинської ікони Митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія
Візит до Музею волинської ікони Митрополита Рівненського і Острозького Варфоломія

   2 листопада до Музею волинської ікони завітав Митрополит Рівненський і Острозький Варфоломій. Владика ознайомився з новими пам'ятками іконопису, декоративної різьби та скульптури, які нещодавно після проведення реставраційних робіт поповнили експозицію музею.

   З великим інтересом він оглянув виставку "Нове життя давніх образів", де представлені ікони темперного та олійного живопису XVII-XVIII cт., відреставровані у 2014-2015 роках у Національному науково-дослідному реставраційному центрі України, його Львівській філії, Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури.

   Владика Варфоломій передав до музею зразки сувенірної продукції, яка була виготовлена з нагоди 270-річчя церкви Святого апостола Луки с. Городно Любомльського району Волинської області.

   Директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк та завідувач Музею волинської ікони Тетяна Єлісєєва подякували Владиці за подарунок та вручили йому матеріали ХХІІ міжнародної наукової конференції "Волинська ікона: дослідження та реставрація", а також каталог "Волинська ікона XVII-XVIII cт. з колекції Волинського краєзнавчого музею" у двох частинах. За дружньою розмовою обговорили плани співпраці на найближчий час та відвідання Свято-Олександро-Невського ставропігійного жіночого монастиря у с. Городно.

Джерело: Музей волинської ікони

Категорія: Музей волинської ікони | Переглядів: 827 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]