Головна » 2016 » December » 27 » Виставку різдвяно-новорічної атрибутики відкрито у Володимир-Волинському музеї
10:52
Виставку різдвяно-новорічної атрибутики відкрито у Володимир-Волинському музеї
Виставку різдвяно-новорічної атрибутики відкрито у Володимир-Волинському музеї

23 грудня у Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького відкрили виставку різдвяно-новорічної атрибутики.

На виставці експонуються роботи студентів Володимир-Волинського педагогічного коледжу імені Агатангела Кримського. Цих молодих людей навчає талановита педагог і художниця Леся Мартинюк, яка понад 20 років викладає у коледжі. Привертають увагу відвідувачів різдвяні маски (троє царів, Смерть, Козак, Українка, Цигани), різдвяні шопки, виконані у різних техніках, сумки міхоноші, різдвяно-новорічні картини.

Наукові співробітники музею розповіли слухачам університету третього віку, які були присутні на відкриті виставки, про історію народження Ісуса Христа, історію виникнення вертепу, його поширення у країнах Європи, про традиції різдвяного вертепу, який відомий в Україні з 17 століття, про вуличний вертеп.

Леся Георгіївна Мартинюк розповіла про досягнення своїх студентів, адже їх роботи експонуються не лише у міському музеї, а й у Волинському краєзнавчому музеї, музеї Івана Гончара у Києві і всюди займають призові місця, зокрема у конкурсі «Іде звізда чудна».

Частинку душі у різдвяні композиції вклали: Олег Яриніч, Христина Смірнова, Олег Янкін, Анастасія Магер, Тетяна Гончар, Світлана Хоружик, Аліна Тимчук, Катерина Копелюк, Лілія Дитинюк, Дарія Фесюк, Ірина Лев, Ірина Швай, Людмила Щербачук, Тетяна Шворак, Ганна Суліма, Антонюк Людмила, Олеся Лукашук.

На презентації звучали вірші сучасних українських поетів про Різдво. Музейники і слухачі університету третього віку виконали колядки «Нова радість стала», «По всьому світу стала новина», «Добрий вечір тобі».

Виставка діятиме до 20 січня 2017 року.

Джерело: Володимир-Волинський історичний музей

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 693 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]