Головна » 2016 » August » 23 » Виставку до 25 річчя Незалежності України відкрито у Володимир-Волинському музеї
16:04
Виставку до 25 річчя Незалежності України відкрито у Володимир-Волинському музеї
Виставку до 25 річчя Незалежності України відкрито у Володимир-Волинському музеї

23 серпня у Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького відкрито виставку, присвячену 25-річчю Незалежності України. На ній експонуються фотоматеріали, які висвітлюють події 90-х років ХХ століття на Володимирщині – перші патріотичні мітинги, догляд за могилами героїв, які загинули у боротьбі за Незалежність нашої Вітчизни, «живий ланцюг» 1990 року, який відбувся на Замковій площі у Луцьку, де й побувала делегація з Володимира-Волинського.

Виступаючі на відкритті виставки згадали Олексія Буторіна, Дмитра Себія, Ярослава Царука, Ангеліну Комаревич, Андрія Микиту, які багато зробили для пробудження національної свідомості володимирчан на початку 90-х років минулого століття. З доповіддю виступив вчитель української мови і літератури, журналіст Павло Глущук, який розповів про діяльність товариства «Просвіта» на Володимирщині, а також про жертовну роботу місцевих вчителів рідної мови, які навчали української мови військовослужбовців місцевої військової частини. Про незабутні враження від проголошення Незалежності розповіла Антоніна Солодуха – позаштатний кореспондент газети «Слово правди». Вона згадала, як докоряли її сину деякі вчителі, коли він у 1989 році привіз зі Львова синьо-жовтий прапорець і прийшов з ним у школу. З есе про Україну та віршем виступила випускниця Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, молода поетка Тетяна Ткачук.

Окрасою виставки є вишиті рушники і портрети видатних діячів культури України, виконані відомими вишивальницями Вірою Оніщук і Марією Ваврисевич та малюнки учнів Володимир-Волинської дитячої художньої школи на патріотичну тематику (намальовані під керівництвом вчителів Віталія Михалика, Галини Микити).

  

   

Пісні про Україну виконали вихованці студії вокального співу «Ладомир» Ліна Ткачук, Вероніка Савюк і Аня Лазорко, якими керує викладач Галина Тюрікова.

Виставка буде відкрита для огляду впродовж кількох тижнів.

Джерело: Володимир-Волинський історичний музей імені Омеляна Дверницького

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 867 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]