Головна » 2017 » March » 22 » Виставка видань казки Лесі Українки «Біда навчить» у Колодяжному
21:57
Виставка видань казки Лесі Українки «Біда навчить» у Колодяжному
Виставка видань казки Лесі Українки «Біда навчить» у Колодяжному

22 березня у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулося відкриття виставки під назвою «Казка Лесі Українки «Біда навчить» у творчості українських художників».

На виставці представлено невелику, але тим не менше повну колекцію видань казки – від перших, які ілюстрував народний художник України Валентин Литвиненко (видання 1962 року), до перевидання казки 2016 року (з акварелями Петра Гулина) і оригінальним виданням того ж року проілюстрованим Євгенією Рудюк, яке побачило світ у молоду Луцькому видавництві «Сни Старого Дуба».

З фондової колекції Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки представлені ілюстрації п’яти українських художників: Серед них: видатний український графік і живописець – Валентин Гаврилович Литвиненко, член спілки художників України з 1977 року, дипломат українських та міжнародних конкурсів «Мистецтво книги» – Петро Гулин, автор ілюстрацій до казки Лесі Українки «Біда навчить», яка вийшла 1988 року у видавництві «Веселка» – Інна Петрівна Козіна, художниця з Тернопільщини Євгенія Рудюк, художниця Волинського академічного обласного театру ляльок Олеся Іщук.

Виставку доповнили свищики майстра-гончара Анатолія Філозофа. Його роботи – це оберіг, іграшка та музичний інструмент у вигляді свищика-горобця, сороки та зозулі в майбутньому доповнять фондову колекцію музею.

Джерело: Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки

Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 649 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]