Головна » 2016 » January » 30 » Виставка, присвячена українським воїнам, експонується у Рожищенському музеї
13:02
Виставка, присвячена українським воїнам, експонується у Рожищенському музеї
Виставка, присвячена українським воїнам, експонується у Рожищенському музеї

   27 січня минув рік, як ворожа куля обірвала життя рожищанина Олександра Плоцедима. Сашко воював за єдність та цілісність держави у складі 24-ї окремої механізованої бригади з початку військових дій на Донбасі. Пам'ять про хлопців, які віддали життя за Україну, живе в наших думках, серцях і.. знімках. У Рожищенському історико-краєзнавчому музеї діє ціла експозиція "Собою захистили Україну", – пише Район.Рожище.

   "На захист кордонів нашої держави стають справжні чоловіки, які не ухиляються від покладених на них обов'язків", – йдеться в описі виставки. Ось вони, Герої – Василь Смолярчук, Олександр Плоцедим, Іван Сотник, Андрій Заєць, Роман Віднічук, Руслан Єлізар'єв...

   – Роман Віднічук виховувався у дядька в Рожищі й ходив до 4-ї школи, а Іван Сотник працював начальником виконавчої служби РДА перед тим, як мобілізуватись, – розповідає директор музею Надія Стасюк.

   І додає, що експозиція формувалась завдяки небайдужим людям. Зокрема, рожищенські самооборонівці передали протитанкову гармату, мама Василя Смолярчука – його форму.

   Відвідати виставку "Собою захистили Україну" можна у дні та години роботи історико-краєзнавчого музею з 9:00 до 18:00. Вихідні дні – субота, неділя. Вхід вільний.

Категорія: Рожищенський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 1112 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]