Головна » 2016 » August » 16 » Виставка «Прапор України – символ незалежності, символ боротьби» у Волинському краєзнавчому музеї
16:56
Виставка «Прапор України – символ незалежності, символ боротьби» у Волинському краєзнавчому музеї
Виставка «Прапор України – символ незалежності, символ боротьби» у Волинському краєзнавчому музеї

У приміщенні Волинського краєзнавчого музею з 16 серпня діє виставка «Прапор України – символ незалежності, символ боротьби», присвячена Дню Державного Прапора України та 25-ій річниці Незалежності України.

Відвідувачі музею мають змогу оглянути кілька полотнищ, які відіграли важливу роль в сучасній історії нашого краю. А саме: на виставці представлено 4-х метровий блакитно-жовтий прапор Народного Руху України, що використовувався на перших демократичних мітингах на початку 1990-х рр., переданий Віктором Федосюком; прапор Волині з підписами добровольців з батальйону «Айдар»; прапор з автографом Героя України, народного депутата України, члена Парламентської Ради Європи, бійця «Айдару» Надії Савченко.

Представлені кілька прапорів, що належали бійцям 14-ої окремої механізованої бригади. Зокрема, синьо-жовтий стяг з зображенням установки «Град» та червоно-чорний прапор «Волинь», що був встановлений на одному з блокпостів біля Мар’їнки Віктором Чопком (з с. Затурці), який загинув у березні 2016 року.

На виставці є також полотнища створені дитячими руками, які разом із листами та подарунками відправляли в зону АТО нашим бійцям.

Ряд прапорів розміщені в експозиції музею, зокрема це прапор УПА часів Другої світової війни та кілька прапорів привезених з Майдану під час Революції гідності.

Прапор завжди був символом не лише державності, а й боротьби за неї, омріяної незалежності, до якої йшов народ і за яку знову сьогодні проливається кров.

День Державного Прапора України – державне свято України, приурочене одному з її державних символів – Прапору України. Відзначається щорічно 23 серпня.

На загальнодержавному рівні свято встановлено указом Президента України Леоніда Кучми № 987/2004 «Про День Державного Прапора України» від 23.08.2004. Цей указ було доповнено Указом Президента України Віктора Ющенка № 602/2009 «Про внесення змін до Указу Президента України від 23 серпня 2004 року № 987», яким було засновано підняття Прапора України у День Державного Прапора України і під час інших державних свят та проведення загальнодержавних заходів.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 637 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]