Головна » 2017 » March » 6 » В обласному музеї розкажуть про поета, який живе в серцях свого народу
14:14
В обласному музеї розкажуть про поета, який живе в серцях свого народу
В обласному музеї розкажуть про поета, який живе в серцях свого народу

7 березня 2017 року о 12 год. в меморіальній експозиції  «Шевченківська світлиця Миколи Куделі» Волинського краєзнавчого музеї відбудеться історична година «Поет живе в серцях свого народу», присвячена 203-ій річниці від дня народження Т.Г.Шевченка (м. Луцьк, вул. Шопена, 20).

Під час заходу відвідувачам буде представлена експозиція Шевченкіани Миколи Куделі, як сучасне надбання Волинського краєзнавчого музею, зібрана Миколою Павловичем Куделею – учасником національно-визвольного руху, культурно-освітнім і громадським діячем Волині, палким шанувальником творчості Великого Кобзаря. Постать Тараса Шевченка тісно переплелась з долею видатного волинянина, а книга «Кобзар» стала Євангелієм України.

Мета заходу – проаналізувати, на прикладі життя Миколи Куделі, сприйняття постаті Шевченка волинянами у минулому столітті, показати його актуальність у сучасному житті, коли національну ідею та заповіт великого Кобзаря українському народу доводиться відстоювати на вулицях і майданах України. Образ Шевченка був присутній під час Помаранчевої революції, його зображення стало символом Майдану під час Революції Гідності, його слова стали надзвичайно доречними і ніби були написані спеціально для нашого часу. За ідею єдності і цілісності України сьогодні помирають наші сучасники – герої, що віддають життя на війні, сповідуючи цінності прописані Великим Кобзарем.

Присутні на заході матимуть можливість поспілкуватись про актуальність постаті Тараса Шевченка сьогодні, його популяризатора Миколи Куделі, який порушив великі і вічні питання, відповіді на які має шукати сучасне покоління.

Тел. для довідок: (0332) 24-75-82

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 614 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]