Головна » 2017 » November » 23 » В обласному музеї презентували книгу спогадів про Революцію Гідності (ФОТО, ВІДЕО)
17:16
В обласному музеї презентували книгу спогадів про Революцію Гідності (ФОТО, ВІДЕО)
В обласному музеї презентували книгу спогадів про Революцію Гідності (ФОТО, ВІДЕО)

23 листопада в актовому залі Волинського краєзнавчого музею відбулася презентація книги «Майдан від першої особи. Регіональний вимір», випуск 3, частина 1 – Автономна Республіка Крим – Луганська область, сторінки 87 – 116 якої присвячено Волинській області.

Збірник підготовлений у рамках проекту Українського інституту національної пам’яті «Майдан: усна історія», який стартував навесні 2014 року. Головна мета проекту – збір усних свідчень очевидців та учасників Революції Гідності.

На основі зібраних спогадів започаткована серія друкованих видань «Майдан від першої особи». У 2015 році вийшов перший випуск серії «45 історій Революції Гідності», у 2016 році другий – «Мистецтво на барикадах».

«Майдан від першої особи. Регіональний вимір» – це третій випуск серії. Книга реконструює події місцевих майданів, адже під час Революції столиця перебувала в центрі суспільної уваги, а як відбувались протестні рухи в областях – відомо не багато. Укладачі третього збірника взяли за мету заповнити цю прогалину та сформувати уявлення про Майдан як загальноукраїнське явище.

У презентації книги взяли участь і виступили: кандидат історичних наук, головний спеціаліст із регіональних питань у Волинській області Українського інституту національної пам’яті Леся Бондарук, яка укладала розділ у книжці про Волинську область, а також очевидці подій, чиї спогади увійшли до першої частини випуску: Марія Доманська, журналістка, громадська діячка; Богдан Климчук, підприємець; Богдан Шиба, міський голова Луцька (2006–2010), громадський діяч; пенсіонерка Людмила Філіпович. Учасникам видання, спогади яких вміщено у книжці, було вручено презентовані примірники.

Модератором презентації виступив директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк. З вітальним словом виступив заступник директора Департаменту культури Луцької міської ради Андрій Ломага.

Провідний науковий співробітник музею Сергій Лис провів екскурсію по стаціонарній експозиції “Герої не вмирають”, представив нові поповнення та дарунки від ветеранів Майдану.

На завершення прозвучало декілька мелодій на майданівському піаніно.

Фото Л. Максимова

Відео Волинської РДНСТРКУ :

Відео 12 КАНАЛ:

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 681 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]