Головна » 2017 » March » 21 » В обласному музеї діти зустрічаються з Весною
16:39
В обласному музеї діти зустрічаються з Весною
В обласному музеї діти зустрічаються з Весною

Із дня весняного рівнодення (20 березня) – початку астрономічної весни, відділ природи Волинського краєзнавчого музею розпочав проведення екскурсій-казок «Ой, Весна-красна, що ти нам, Веснонько, принесла?!» із циклу «Чарівні пори року».

Мета цих оригінальних екскурсій ознайомлення наймолодших відвідувачів музею – вихованців дитячих садків та учнів початкових класів шкіл міста Луцька із весняними явищами у природі Волині, виховання у них любові до рідного краю, до народної культури, звичаїв, фольклору.

У неповторний світ природи рідного краю юних екологів ведуть нетрадиційні екскурсоводи – Казкарка, Весна і Лісовик. Діти слухають захопливі розповіді про волинські первоцвіти, вчаться розрізняти птахів за їх співом, слідкують за пробудженням дерев, слухають легенди, казки, вірші, що оспівують красу рідної природи.

У доступній формі працівники музею знайомлять малят із екологічними операціями, які проводяться у Волинській області – «Птахи прилетіли», «Зелена хвиля подвір’я», «Первоцвіти», «Сезон тиші у лісах». Під час екскурсії діти дізнаються про правила поведінки в природі у весняний період.

Найбільше подобаються юним відвідувачам музею традиційні українські народні весняні забави, яких їх навчають казкові герої: Весна водить хоровод «Подоляночку» із дівчатками, Лісовик бавиться у гру «Зайчик (хрещик)» із хлопчиками. На завершення свята малята вітають Весну та всіх, хто народжений навесні, з іменинами хороводом «Коровай».

Першими гостями Весни у музеї стали вихованці Дитячого центру «Мурашник» при християнській церкві «Фіміам». На пам’ять про відвідування музею малята отримали подарунок – маленьку лялечку-нитянку. Таку ляльку наші предки робили у березні і використовували у обрядах зустрічі весни. Звідси і назва – мартиничка. Носили її із собою доки не побачать перелітного птаха. Тоді вішали ляльку на дерево, щоб пташки могли висмикувати нитки і вистилати ним свої гніздечка.

Відділ природи Волинського краєзнавчого музею впродовж календарної весни запрошує усіх бажаючих на екскурсію-казку «Ой, Весна-красна, що ти нам, Веснонько, принесла?!»

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 532 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]