Головна » 2014 » Лютий » 15 » В Іваничівському музеї розгорнуто виставку приурочену дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
15:26
В Іваничівському музеї розгорнуто виставку приурочену дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
В Іваничівському музеї розгорнуто виставку приурочену дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
В Іваничівському історичному музеї розгорнуто інформаційну тематичну виставку «Твої, Батьківщино, сини. Обов’язок. Подвиг. Трагедія» приурочену дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
Адже, 2014 рік Указом Президента України Віктора Януковича визнано Роком учасників бойових дій на території інших держав.
Минуло вже багато років не тільки відтоді, як обмежений контингент тодішніх радянських військ ступив на землю Афганістану, а й з того часу, коли його останній солдат залишив її.
З Волині в складі радянських військ проходили службу в Афганістані 2330 чоловік, з яких загинули – 70, пропали безвісти - 3, повернулися додому інвалідами – 110.
Серед експонатів виставки списки, спогади, публікації в пресі, фотоматеріали жителів Іваничівського району, які проходили службу в Республіці Афганістан, книги з дарчими підписами для музею від воїнів-ветеранів.
Окремий розділ розповідає про вшанування пам’яті загиблих воїнів, які виконували солдатський обов’язок. Двоє уродженців Іваничівщини загинули на афганській землі. Це молодший сержант, командир відділення Ващук Іван Іванович з Литовежа і капітан, командир розвідувального підрозділу Прокопчук Микола Іванович з Орищ. Збереження пам’яті про загиблих і шана живим – наш святий обов’язок на все життя.
З матеріалами виставки можна ознайомитись в районному історичному музеї до кінця лютого.
 
Категорія: Іваничівський народний історичний музей | Переглядів: 750 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]