Головна » 2017 » October » 25 » Учасники Всеукраїнського конкурсу читців імені Лесі Українки побували у Колодяжненському музеї
11:28
Учасники Всеукраїнського конкурсу читців імені Лесі Українки побували у Колодяжненському музеї
Учасники Всеукраїнського конкурсу читців імені Лесі Українки побували у Колодяжненському музеї

23 жовтня Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки відвідали учасники 21-го Всеукраїнського конкурсу професійних читців імені Лесі Українки.

Цей конкурс заснований Національною спілкою театральних діячів України 1996 року до 125-річчя від дня народження Лесі Українки. Проходив у м.Ялті. Після анексії Криму Росією у 2014 році конкурс проводиться у м.Луцьку на базі Волинського академічного обласного театру ляльок.

Конкурсанти ознайомилися з садибою родини Косачів, меморіальними будинками. А в літературному музеї для них була проведена театралізована екскурсія, під час якої дізналися про життя родини Косачів в Колодяжному, літературну творчість Лесі Українки і Олени Пчілки. Одночасно подивилися дитяче весняне дійство «На зеленому горбочку» за творами для дітей Олени Пчілки, Лесі Українки. В дійство увійшли: вірші, байки, казки, спотиканки, чистомовки, приповістки, загадки, сміховинки,веснянки, ігри та інший матеріал зібраний дочкою та матір'ю, які увійшли до зібрання їх творів. Театралізували екскурсію члени гуртка «Лесине джерельце».

 

Джерело: Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки

Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 506 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]