Головна » 2017 » November » 9 » У Волинському краєзнавчому музеї знову майстер-клас!
13:39
У Волинському краєзнавчому музеї знову майстер-клас!
У Волинському краєзнавчому музеї знову майстер-клас!

Для луцьких школярів провели творче заняття з виготовлення народної іграшки на палиці від Валентини Батіної, керівника гуртка «Сучасна вишивка хрестиком» відділу декоративно-прикладного мистецтва Палацу учнівської молоді м. Луцька.

З давніх-давен майстри виготовляли іграшки власноруч із глини, дерева, соломи, овочів та інших підручних матеріалів. Це були свистунці, деркачі, фуркала, калатала, баранці, півники, коники та багато інших цікавих забавок. Але найбільш поширеною та улюбленою іграшкою завжди була лялька. Саме ляльку-мотанку Козака з тканини виготовляли учасники.

 

Більше п’ятдесяти діток мали змогу власноруч виготовити цікаву рухому іграшку. Заняття виявилося дуже захопливим та пізнавальним. Валентина Олексіївна зауважила, що гарну іграшку можна створити лише вклавши в неї частинку своєї душі. Кожен мотав ляльку, використовуючи шматки тканини, стрічки, які майстер підготувала заздалегідь.

В дружньому колі панувала затишна атмосфера. Діти отримали відчуття радості від власноруч виготовленої іграшки. На згадку про цікавий і корисний відпочинок у музеї учасники сфотографувалися зі своїми забавками.

Музей продовжує запис на нові цікаві заняття!
Чекаємо саме на вас!

Телефон для довідок: 24-75-82

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 540 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]