Головна » 2014 » Лютий » 12 » У Волинському краєзнавчому музеї провели вже ІІ Волинську науково-практичну конференцію „Музейна педагогіка. Теорія і практика”.
18:01
У Волинському краєзнавчому музеї провели вже ІІ Волинську науково-практичну конференцію „Музейна педагогіка. Теорія і практика”.
У Волинському краєзнавчому музеї провели вже ІІ Волинську науково-практичну конференцію „Музейна педагогіка. Теорія і практика”.
12 лютого у Волинському краєзнавчому музеї відбулася ІІ Волинська науково-практична конференція „Музейна педагогіка. Теорія і практика”.
Конференція організована Волинським краєзнавчим музеєм, за підтримки Управління культури Волинської облдержадміністрації, з кафедрою документознаства і музейної справи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та управлінням освіти Луцької міської ради.



Основним завданням цього наукового проекту, започаткованого у 2011 році Першим круглим столом „Музейна педагогіка: теорія і практика”, є введення до наукового обігу напрацювань з теорії і практики музейної комунікації, узагальнення досвіду співпраці музею з освітніми закладами, розвитку шкільного музейництва.
Волинський краєзнавчий музей нині став справжнім координаційним центром досліджень з питань музейної педагогіки та впровадження його результатів у практику.
У ІІ Волинській науково-практичній конференції „Музейна педагогіка. Теорія і практика” зголосилися взяти участь більше 40 вчених, педагогів, музейних працівників з усієї України. Свої здобутки та безцінний досвід у галузі музейної педагогіки, інноваційні технології в роботі музеїв з дітьми, формуванні музейної аудиторії представили фахівці з музеїв, вищих і середніх навчальних закладів. Це, зокрема, кафедри документознавства і музейної справи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, історії України та етнокомунікації Національного Університету „Львівська Політехніка”, соціально-гуманітарних наук та суспільних відносин Луцького інституту розвитку людини Університету „Україна”; Львівська національна академія мистецтв; науково-дослідна лабораторія освітніх інновацій Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти; Волинський, Рівненський і Черкаський обласні краєзнавчі та Дніпропетровський історичний музеї, Національний музей у Львові імені А. Шептицького, Рокинівський музей історії сільського господарства Волині-скансен; Центр туризму, спорту та екскурсій управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації, ЗОШ І-ІІІ ст. с. Поворськ Ковельського району Волинської області, Луцькі НВК №9, „Гімназія №14”, Луцька ЗОШ І-ІІІ ступенів №23, НВК „Школа-ліцей-гімназія” №10, мБердичів, Бердичівська міська гуманітарна гімназія №2 та інші.











На конференції прозвучала пропозиція Євгенії Ковальчук, заступника директора з наукової роботи Волинського краєзнавчого музею, кандидата історичних наук, підтримана її учасниками, створити у Луцьку Волинський дитячий музей, який мав би не лише освітні й виховні , але й розважальні функції. Назріла необхідність розробки соціального проекту: „Громадашколародинамузей”.





Учасники конференції оглянули експозицію Волинського краєзнавчого музею. Завідувач відділу новітньої історії Валентина Машлай познайомила з виставкою „Дорогами Афганістану”, присвяченою 25-річниці виведення радянських військ з Афганістану.



Матеріали конференції будуть видрукувані у науковому щорічнику „Волинський музейний вісник” у травні 2014 року.
 
Фото Л.Максимова
Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 661 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]