Головна » 2017 » March » 22 » У Рожищенському музеї вшанували визволителів рідного міста
13:12
У Рожищенському музеї вшанували визволителів рідного міста
У Рожищенському музеї вшанували визволителів рідного міста

20 березня у Рожищенському історико-краєзнавчому музеї відбувся урок мужності «Вічно і поіменно у наших серцях», присвячений 73-ій річниці визволення міста Рожище від німецьких окупантів.

Участь у заході взяли учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня №2 м.Рожище, представники районної влади та громадських організацій.

Працівник музею Сергій Янішевський здійснив історичний екскурс у події Другої світової війни та визволення міста від фашистських загарбників, а також представив виставку «Вічно і поіменно в наших серцях» та експозиції музею, де в фотодокументальних матеріалах висвітлено історію звільнення міста та району від німецько-фашистських загарбників.

Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували пам’ять славних героїв-визволителів, які віддали життя у боротьбі за наш край та тих Героїв України, які полягли за Українську державність під час подій на Сході України.

Зі словами вдячності та щирим спомином загиблих воїнів зверталися до присутніх перший заступник голови райдержадміністрації Ігор Шкільний та керуючий справами районної ради Анатолій Матвійчук. У своїх виступах вони закликали бути справжніми патріотами своєї Батьківщини, щоб бути гідними подвигу, який у свій час зробили наші Герої, цінувати і пам’ятати їх!

Голова громадської організації ветеранів війни та праці Марія Козачук висловила щиру вдячність всім ветеранам, які вибороли право на свободу українському народові, тим, хто в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога, глибоку шану солдатським вдовам, дітям війни, всім, чиє життя забрала війна.

Джерело: Рожищенський історико-краєзнавчий музей

Категорія: Рожищенський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 599 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]