Головна » 2018 » April » 6 » У Нововолинському музеї відкрилася виставка Наталії Демянової та Ольги Демчук (ФОТО, ВІДЕО)
10:02
У Нововолинському музеї відкрилася виставка Наталії Демянової та Ольги Демчук (ФОТО, ВІДЕО)
У Нововолинському музеї відкрилася виставка Наталії Демянової та Ольги Демчук (ФОТО, ВІДЕО)

Весна у Нововолинському міському історичному музеї розпочалась виставкою сестер-художниць Наталії Демянової та Ольги Демчук «Трансформація», – повідомляє сайт Нововолинськ.com.ua.

Для Наталії це вже 4 виставка. Перша відбулася 2 роки тому теж у стінах місцевого музею, дві наступних презентувалися в Історичному музеї та Культурно-мистецькому центрі Володимира-Волинського. Для її молодшої сестри Ольги нинішня виставка – дебютна. В експозиції – 45 полотен. 35 з них – живопис Наталії Демянової і 10 – розпис по склу Ольги Демчук.

Наталія Демянова презентувала картини, які вражають і захоплюють. Тут і волинські пейзажі, і пам’ятки архітектури, і коти, яких вона дуже любить, і сюжети з єгипетської міфології, і трипільської культури.

Вперше Наталія виставила на огляд шанувальників і особисті картини – дитячі портрети свого сина, якому, до речі, на днях виповнюється 19 років.

Художниця не дотримується певного стилю, малює природу, портрети, іноді щось нереальне, наприклад, багатозначні або символічні образи. Також зображає примітивізм, полюбляє етно-мотиви.

Картини, представлені на виставці, зачаровували щирістю та багатством палітри, у роботах присутня ніжність, містика, виставленими роботами художниця висловила свій глибокий внутрішній світ. Саме тому її картини ваблять до себе, зачаровують щирістю і непідкупністю, надихають на роздуми про сенс життя.

Недарма, улюблена картина художниці – «Експозиція», яка насичена різноманітними символами і знаками.

«Ця картина написана на одному диханні. Я чомусь її надзвичайно люблю. Вона втілює мій внутрішній світ. Ця картина – дуже символічна. Багато символів в ній приховано. Але, якщо добре придивитись, заглибитись в її суть і зміст, то все стає чітко і зрозуміло», – зазначила Наталія Демянова. Художниця розповіла, що надихає її навколишня краса природи, людей, тварин, також живопис колег. Допомагає внутрішнє бажання, в руки береться пензель і автоматично малюється картина.

«Я люблю квіти, тварин, природу, люблю яскраві кольори. На картинах відтворюю якісь свої фантазії, відчуття, переживання. Картина я малюю, коли є гарний настрій, тому вони такі яскраві. Іноді над своєю роботою сиджу довго, обдумую сюжет, а іноді все виходить спонтанно», – зізналась Наталія.

Художниця працює дизайнером в поліграфії, однак без живопису вже не уявляє свого життя. «Без малювання я не можу. Це основне в моєму житті», – стверджує вона.

Спочатку планувалася персональна виставка живопису Наталії Демянової, однак, вона вирішила відкрити світу і неймовірний талант своєї молодшої сестри Ольги.

Дивовижний розпис по склу Ольги Демчук відразу зачарував усіх присутніх. Колоритно і яскраво художниця передає своє відчуття любові і радості, віри і добра, світла і надії. Саме тому її роботи дуже витончені, ніжні, тендітні, наповнені радісним баченням світу, тонким гумором і оптимізмом. Скло, за своєю природою, предмет холодний. Незважаючи на це, картини Ольги Демчук випромінюють незвичайну теплоту і доброту.

Серед її робіт можна побачити і персоніфіковані зображення, і асоціативні композиції, і абстрактно-філософські картини. На більшості полотен зображені квіти, які дивують своє яскравістю і витонченістю. На картинах вони як живі. Є і улюблена робота Ольги. Це неймовірно ніжна і вишукана «Магнолія».

Ця картина вийшла якось не вимушено. Я вперше поєднала сірий колір з рожевим. І вийшло дуже гарно і ніжно. Я задоволена», – розповіла художниця.

Ольга Демчук – мама двох діток і зараз займається їх вихованням. Однак, весь свій вільний час віддає малюванню. «Буває хочеться малювати і я ходжу і думаю: «Що ж мені намалювати?». А буває побачу якусь фотографію чи якусь гарну квітку і мені вже хочеться починати її малювати», – зазначила Ольга. До речі, малюванням сестри захопились не випадково. Дідусь Ольги і Наталії – Афанасій Ярощук також знаний художник. Він і започаткував художні традиції у цій родині. Адже мама дівчат теж багато років присвятила мистецтву.

На відкриття виставки завітало чимало поціновувачів прекрасного. Серед них і відомі митці. Усі вони не приховували свого захоплення картинами художниць.

«Це бездоганно. В мене просто слів нема. Роботи Олі настільки ювелірні і філігранні, що я по всій Україні таких більше ніде не бачив. Є на щп подивитись. У мене досі мурашки по тілу», – зізнався художник Микола Казюлін.

Помилуватись неймовірними картинами художниць можна у Нововолинському міському історичному музеї до 8 травня.

Відео СТН:

Категорія: Нововолинський народний історичний музей | Переглядів: 495 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]