Головна » 2014 » Лютий » 25 » У Колодяжненському музеї відзначили 143 річницю від дня народження Лесі Українки.
22:44
У Колодяжненському музеї відзначили 143 річницю від дня народження Лесі Українки.
У Колодяжненському музеї відзначили 143 річницю від дня народження Лесі Українки.
25 лютого відзначили 143-ю річницю від дня народження Лесі Українки та 135-річчя від часу переїзду родини Косачів до Луцька у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки.



Цей захід розпочався з мітингу біля пам’ятника Лесі Українки хвилиною мовчання в пам'ять загиблим на Майдані у Києві. На ньому виступили завідувач Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки Віра Комзюк наголосивши про велику значимість творчості Лесі Українки у сьогоденному житті, та настоятель Свято-Миколаївського храму УПЦ КП с.Колодяжне о.Іван Оринчак, який у своїй промові поєднав творчість Лесі Українки з страшними подіями на майдані та прочитав свій вірш «Кривавий четвер»:
Гинуть люди, добрі чесні люди,
Більше їх не буде на землі.
Може в Бога – війська більше буде,
Може вони янголи малі…
Директор Волинського краєзнавчого музею А.М.Силюк в своєму виступі зауважив, що молодь с.Колодяжного продовжує традиції національного виховання родини Косачів, тому що на Майдані в ті страшні дні були поранені хлопці з села (п.а. Бурячок Богдан, Білінець Віктор). Науковими співробітниками були прочитані поезії Лесі Українки.





Після мітингу у лекційному залі учні 7-го класу Колодяжненської ЗОШ І-ІІІ ступенів провели літературну годину «Вічний, живий голос», школярі 2-го класу декламували вірші Лесі Українки.





Масовий захід закінчився показом фільму «Наша Леся» (Волинська обласна творча дитяча студія БОРИВІТЕР).

В музеї експонується виставка до 135-річчя від часу переїзду родини Косачів до Луцька – «Луцькі стежки Лесі Українки мовою поштових листівок».



Таня Нерода,
молодший науковий співробітник музею
Категорія: Колодяжненський музей Лесі Українки | Переглядів: 758 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]