Головна » 2017 » October » 9 » У Художньому музеї відбулося відкриття Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN LUTSK
14:26
У Художньому музеї відбулося відкриття Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN LUTSK
У Художньому музеї відбулося відкриття Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN LUTSK

6 жовтня у приміщенні Художнього музею стартував «Міжнародний поетичний фестиваль MERIDIAN LUTSK».

Такої кількості людей (а особливо молоді) і преси, здається, це приміщення ще не бачило. День у Луцьку почався з негоди і, як сказав Вячеслав Померанцев, це ніби до міста увірвався поетичний фестиваль з багатьма учасниками, враженнями, емоціями... У цифрах MERIDIAN LUTSK виглядає приблизно так: 3 дні, 14 локацій, 8 країн, 30 учасників, сотні поетичних текстів. Мова фестивалю – українська, іноземні автори виступатимуть разом з перекладачами, тож у кожного відвідувача буде нагода почути живу білоруську, чеську та інші мови, не загубившись при цьому у значенні сказаного. Формат заходу передбачає поетичні читання, перформанси, концерти, вистави, публічні лекції та дискусії, презентації текстів сучасних авторів, виданих і перекладених українською.

Учасниками офіційного відкриття стали: Святослав Померанцев, Ігор Поліщук, Тетяна Гнатів, Вєслав Маріан Мазур, Роман Бондарук. Модерація: Ельвіра Яцута.

За задумом організаторів фестиваль має проводитись щорічно!

Першими учасниками фестивалю MERIDIAN LUTSK, з якими відбулась зустріч в Художньому музеї, стали Євгеніус Алішанка та Геркус Кюнчус з Литви. Їх представила Маріанна Кіяновська – модерація-переклад.

Переконані, що ці автори стали справжнім відкриттям для усіх присутніх і залишили неповторні враження. Геркус Кюнчус зачитав фрагмент роману «Литовець у Вільнюсі-1», а Євгеніус Алішанка прочитав свої верлібри. Звучання на рідній мові автора сприймалось просто неперевершено!

Можемо підтвердити, що MERIDIAN LUTSK один з кращих інтелектуальних фестивалів з неймовірно насиченою подієвою програмою, який вигідно презентує не тільки Луцьк, але і Волинь загалом!

Джерело: Художній музей

Категорія: Художній музей | Переглядів: 578 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]