Головна » 2017 » October » 17 » Свято мужності та патріотизму
10:58
Свято мужності та патріотизму
Свято мужності та патріотизму

Напередодні Дня захисника України у Кортеліському історичному музеї була проведена зустріч з учасниками АТО «Українські герої: символ гідності».

Микола Михалевич, директор Кортеліського історичного музею, розповів про особливе значення цього свята для нашого народу, оскільки Україна змушена вести війну за свою незалежність і територіальну цілісність проти російської агресії. Саме завдяки мужності і самопожертві добровольців та солдатів української армії вдалося зупинити ворожий наступ та відстояти свою державу.

Ведучі Марія Ярошук – науковий співробітник музею і Людмила Дордюк – художній керівник будинку культури, вітали справжніх героїв – учасників АТО, які довгі місяці оберігали наш мирний спокій, захищали нас від зовнішньої агресії, показали приклад мужності, хоробрості, патріотизму і запросили їх до слова.

Валерій Михалевич розповів про те, що на захист України пішов добровольцем, будучи у Правому секторі. Пізніше підписав контракт на службу у 79-й десантно-штурмовій бригаді. Він розповів про те, як мужньо тримали свої позиції біля селища Піски, як вижили під градом снарядів під Авдіївкою, і, незважаючи на важкі умови та особливості військової служби, не падали духом, а завжди давали гідну відсіч ворогові.

Бетін Олександр поділився спогадами про перебування на Сході під Іловайськом, з болем розповів про втрату побратимів, про бойові дії у Луганській області.

Запрошені на зустріч учні 11 класу мали можливість не тільки вислухати розповіді учасників бойових дій в зоні АТО, а й поспілкуватися з ними.

Протягом зустрічі звучали пісні у виконанні аматорів сцени Кортеліського Будинку культури: Олени Поліводи, Насті Поліводи та квартету Будинку культури у складі Тетяни Дордюк, Раїси Дордюк, Людмили Дордюк, Ніни Коханюк.

Марія Ярошук,
науковий співробітник Кортеліського історичного музею

Категорія: Кортеліський історичний музей | Переглядів: 618 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]