Головна » 2015 » January » 29 » Шануй звитягу Крут
12:01
Шануй звитягу Крут
Шануй звитягу Крут

   Щороку 29 січня український народ вшановує пам’ять про молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути у 1918 році. Ця битва стала символом героїзму та відданості Українській державі і нації.

   У Торчинському народному історичному музеї імені Г.О.Гуртового були проведені тематичні екскурсії, присвячені цій події. Учні Торчинського професійного ліцею та Торчинської ЗОШ I-III ст. поповнили свої знання інформацією про умови, в яких перебувала Україна після Лютневої революції, утворення УЦР, діяльність її представників задля утвердження української державності, зокрема, прийняття Четвертого Універсалу, в якому УНР проголошувалась «самостійною, ні від кого незалежною, вільною суверенною державою українського народу». Під час огляду виставки «Пам’яті Героїв Крут», учні детальніше дізнались про те, як відбувався жорстокий, нерівний бій, у якому чотиритисячному війську більшовиків чинили опір декілька сотень українських юнкерів, студентів і гімназистів, що обороняли підступи до Києва. Більшість юнаків не мали військової підготовки, були погано озброєні, але стояли на смерть, захищаючи свободу молодої Української держави.

   Бій під Крутами був лише однією невеличкою віхою в українських визвольних змаганнях, але став символом непохитності, патріотизму та всеосяжної любові до Батьківщини.

Джерело: Торчинський народний історичний музей імені Г.О.Гуртового

Категорія: Торчинський народний історичний музей імені Григорія Гуртового | Переглядів: 974 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.4/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]