Головна » 2017 » March » 31 » Розмова з Орестом Хмельовським: мислителем, дизайнером, педагогом, науковцем, художником
14:07
Розмова з Орестом Хмельовським: мислителем, дизайнером, педагогом, науковцем, художником
Розмова з Орестом Хмельовським: мислителем, дизайнером, педагогом, науковцем, художником

У Волинському краєзнавчому музеї відбулася творча зустріч з митцем Орестом Хмельовським. Розмова проходила у залі, де місяць тому відбулася презентація його виставки живописних полотен «Моя Волинь, мої Карпати».

Орест Михайлович Хмельовський – багатогранна особистість, художник, філософ, дизайнер, педагог, науковець, літератор. Учасниками зустрічі стали студенти Волинського коледжу Національного університету харчових технологій. Слово про Ореста Хмельовського сказала заступник директора з наукової роботи музею, кандидат історичних наук Євгенія Ковальчук. У розмові йшлося про дитинство в Карпатах, Львів у житті майстра і, звичайно, Волинь, а також його наукову діяльність

Вже чверть століття Орест Михайлович живе на Волині. Тут він розкрився, як науковець і педагог. 1993 року він закладає базу для нової спеціальності у Луцькому технічному університеті – дизайну, очолив кафедру дизайну. 20 років творчого життя в дизайні. Заснував Волинський осередок Спілки дизайнерів України, вибудовував школу проектування українського стилю, є автором теорії образотворення… У його творчому і науковому доробку більше 50 наукових праць, понад 40 науково-методичних посібників та матеріалів з дизайну, близько 30 літературно-художніх та публіцистичних творів. О. Хмельовський плідно працює в книжковій графіці.

Слово про художню творчість О. Хмельовського сказала провідний науковий співробітник Художнього музею в Луцьку Тамара Левицька, яка зуміла красиво й образно проаналізувати, представлені на виставці картини, написані за останні п’ять років.

Виставка Ореста Хмельовського «Моя Волинь, мої Карпати» завершує свою роботу у Волинському краєзнавчому музеї, подарувавши її відвідувачам багато позитивних емоцій і надій.

У квітні волиняни зможуть оглянути її у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки.

Фото Л. Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 537 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]