Головна » 2016 » January » 16 » «Різдвяні зустрічі» відбулися у Музеї волинської ікони
11:04
«Різдвяні зустрічі» відбулися у Музеї волинської ікони
«Різдвяні зустрічі» відбулися у Музеї волинської ікони

   15 січня 2016 року у Музеї волинської ікони з успіхом пройшли традиційні «Різдвяні зустрічі». Перед гостями виступив камерний хор «Eleos» храму Св. Василія Великого УГКЦ.

   Хор «Eleos» заснований з ініціативи отця Терентія – настоятеля храму Св. Василія Великого у листопаді 2010 року. Диригент Богдана Андрущак. Хористи – викладачі музичних шкіл м. Луцька, студенти Інституту мистецтв СНУ ім. Лесі Українки та Луцького педагогічного коледжу. Вони ставлять перед собою мету – прославлення Бога через спів на Святій Літургії та інших богослужіннях, відродження і поширення духовного хорового мистецтва, залучення творчої молоді до активного життя у Церкві та в культурному житті суспільства. Хор «Eleos» тричі (у 2011, 2012, 2016 рр.) був учасником Благодійного телемарафону «Бог багатий милосердям», який відбувається у Луцьку у січні, а також виступав на міському фестивалі духовного співу «Великодні передзвони» у квітні 2012 року. Вже вдруге учасники хору візьмуть участь у Всеукраїнському фестивалі «Велика коляда» у Львові.

   На «Різдвяних зустрічах» у музеї був присутній екзарх Волинський УГКЦ Йосафат Говера, який благословив проведення заходу, звернувшись до присутніх з мудрими настановами, теплими словами різдвяно-новорічних привітань і побажаннями єднання, миру та злагоди в Україні. «Різдвяні зустрічі» розпочалися зі спільної молитви за воїнів, які зараз стоять на захисті нашої Батьківщини.

   Хористи виконали українські колядки і щедрівки разом з гарними віншуваннями з Різдвом Христовим та Новим роком. Гості були вражені високим рівнем виконавської майстерності колективу, зворушені щирістю виступаючих. На заході панувала урочиста і піднесена атмосфера. Завідувач Музею волинської ікони Тетяна Єлісєєва подякувала усім учасникам дійства, за доброю традицією вручивши колядникам подарунки, побажала їм творчих успіхів і висловила надію на подальшу співпрацю.

Джерело: Музей волинської ікони

Категорія: Музей волинської ікони | Переглядів: 765 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]