Головна » 2015 » January » 20 » Різдвяні зустрічі у Музеї волинської ікони.
19:38
Різдвяні зустрічі у Музеї волинської ікони.
Різдвяні зустрічі у Музеї волинської ікони.

   20 січня 2015 року у Музеї волинської ікони традиційно відбулися "Різдвяні зустрічі". Їх гостями стали чоловічий хор "Святвечір" при храмі Трьох Святителів УПЦ у Луцьку (керівник - протоієрей Сергій Дембовський) та ансамбль народної музики "Волиняни"дитячої музичної школи №3 м.Луцька (керівник - Тетяна Жилюк).

   У хорі “Святвечір”, який був створений у 2011 році, співають парафіяни храму, випускники Волинського державного училища культури і мистецтв, школярі, священики із сіл Несвіч, Підгайці, Кульчин, Вересневе. Крім колядок хор виконує старовинні духовні канти, псалми, богослужбові твори, народні пісні. На вечорі хористи виконали не тільки знайомі усім колядки і щедрівки, а й колядку початку XVII ст. складену студентами Києво - Могилянської академії. Надзвичайно зворушила слухачів колядка під акомпанемент українського народного інструменту бандури.

   Нікого не залишив байдужим дитячий колектив "Волиняни", виступ якого був щирим та безпосереднім. Колядки та віншування прозвучали у супроводі музичник інструментів.

   Голова єпархіального інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук передав учасникам зустрічі благословення від митрополита Волинського і Луцького Ніфонта та відзначив давню співпрацю Волинської єпархії Української православної церкви з Музеєм волинської ікони. Завідувач музею Тетяна Єлісєєва подякувала всім учасникам вечора та подарувала на згадку календарі з зображенням волинської ікони Святого Миколая XVII ст., набори листівок "Православні свята" та солодощі.

   Велично і урочисто у залах музею звучали "Многаії літа".

Джерело: Музей волинської ікони

Категорія: Музей волинської ікони | Переглядів: 954 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]