Головна » 2021 » May » 29 » Прикордонники влаштували екскурсію для луцьких школярів (ФОТО, ВІДЕО)
10:02
Прикордонники влаштували екскурсію для луцьких школярів (ФОТО, ВІДЕО)
Прикордонники влаштували екскурсію для луцьких школярів (ФОТО, ВІДЕО)

22 дітей луцької загальноосвітньої школи №12 відвідали експозицію музею Луцького прикордонного загону. Дітям показали зброю та військову техніку, — розповіла "Суспільному Волині" завідувачка музею Марія Столярук.

З 2012 року, від коли запрацював музей і до сьогодні його відвідало майже дві тисячі дітей, — каже Марія Столярук. Нині тут налічується 680 експонатів, частина із них привезена із зони бойових дій на сході України. Найстаріший експонат періоду Першої світової війни.

На плацу дітей зустрічав військовий оркестр луцьких прикордонників. Дітям показали військову техніку.

Розповіли про спеціальні засоби, радіостанції, біноклі. Показали бронежилети, налокітники, наколінники, тактичні окуляри, біноклі. Розповіли про автомат Калашникова і ручний кулемет.

Школярі розмалювали листівку, аналогів якої не має в Україні, — розповів заступник начальника Луцького прикордонного загону Петро Жовнич. З його слів, ця розмальовка навчає дітей географії, історії і особливості несення прикордонної служби. Школярі написали побажання тим захисникам України, які зараз перебувають в зоні проведення Операції об’єднаних сил.

Переглядів: 300 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]