Головна » 2017 » November » 3 » Презентували макет Луцького Хрестовоздвиженського братства (ФОТО, ВІДЕО)
16:04
Презентували макет Луцького Хрестовоздвиженського братства (ФОТО, ВІДЕО)
Презентували макет Луцького Хрестовоздвиженського братства (ФОТО, ВІДЕО)

1 листопада нинішнього року в рамках святкування 40-річчя факультету будівництва та дизайну Луцького національного технічного університету на кафедрі «Будівництво та цивільна інженерія» відбувся круглий стіл, у форматі якого було проведено презентацію макету відтворення історичної території Луцького Хрестовоздвиженського Братства.

На прохання завідувача Музею історії Луцького братства Олени Бірюліної, за ініціативи ректора Луцького НТУ Петра Савчука, студенти четвертого курсу факультету будівництва та дизайну: Анна Бліндер, Карина Мучак та Михайло Князев під керівництвом доцента Петра Біскупа створили макет території Луцького Хрестовоздвиженського Братства 1700-х років.

Для оцінки результатів напрацювань робочої групи зібралися студенти та викладачі факультету, ректор Петро Савчук, завідувач музею Братства Олена Бірюліна, директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк і народний депутат України першого скликання Андрій Бондарчук.

У вітальному слові ректор Петро Савчук відзначив вагомість даного проекту, наголосивши, що це лише перший крок у напрямку спільної діяльності із Волинським краєзнавчим музеєм та Музеєм Луцького братства зокрема.

Олена Бірюліна коротко розповіла про історію Луцького братства та діяльність, яку воно проводило. Дослідниця зазначила, що територія Братства – це закрита територія православного анклаву зі своєю інфраструктурою на острові, утвореному річкою Стир, та неіснуючою сьогодні протокою-рукавом Глушець. Першими будівлями анклаву були госпіталь, школа, пекарня, церква, а територія була відгорожена кам’яним парканом та мала замкнуту форму господарювання.

Олена Бірюліна

Андрій Бондарчук висловив подяку колективу викладачів та студентів нашого університету за активну діяльність та ініціативність.

Андрій Бондарчук

Анатолій Силюк виявив надію на подальшу тісну науково-дослідну, практичну співпрацю із нашим вузом.

Анатолій Силюк

За попередньою домовленістю виготовлений макет передано Музею історії Луцького братства для встановлення його в якості експонату.

Петро Біскуп,
доцент кафедри міського
будівництва та господарства
Інна Абрамюк,
доцент кафедри дизайну

Фото: Інна Абрамюк

Джерело: Луцький національний технічний університет

Відео Волинської РДНСТРКУ :

Категорія: Музей історії Луцького братства | Переглядів: 642 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 4.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]