Головна » 2017 » March » 3 » Презентація нових видань Лесі Українки (ФОТО, ВІДЕО)
16:18
Презентація нових видань Лесі Українки (ФОТО, ВІДЕО)
Презентація нових видань Лесі Українки (ФОТО, ВІДЕО)

2 березня в бібліотеці Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбулася презентація нових видань Лесі Українки та книг, присвячених родині Косачів і видатним волинянам.

На зустріч зі студентами та викладачами завітали директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк і головний хранитель музею Наталія Пушкар. Гості представили наукові та літературно-художні твори про видатну землячку, її оточення та доробки Лесі Українки: «Лісова пісня» (українсько-польська білінгва), «Купала на Волині», «Біда навчить», «Давня весна», «Слово, моя ти єдиная зброє…», «Волинський музейний вісник», «Модест Левицький в історії України і Волині та проблеми формування інтелектуальної еліти», Модест Левицький «Вибране» тощо. Презентовані видання краєзнавці передали в бібліотеку вишу та лабораторію лесезнавства Науково-дослідного інституту Лесі Українки.

Наталія Юхимівна розповіла про історію появи фольклорних записів Лесі Українки «Купала на Волині». Коли тривала активна підготовка до святкування 145-річчя з дня народження Лариси Косач, до неї звернувся козак Володимир Присяжнюк і висловив бажання спонсорувати видання. Чоловік дотримав свою обіцянку. Опісля ще й 20 примірників збірки придбав.

Минулоріч святкували 150-річний ювілей відомого українського лікаря, письменника, перекладача, дослідника і популяризатора української мови, активного громадсько-політичного діяча Модеста Левицького, який був другом і лікарем сім’ї П. Косача. З цієї нагоди було видано книгу Модест Левицький «Вибране». На сьогодні це найбільш повне видання художньої спадщини Модеста Пилиповича. До книги ввійшли твори із прижиттєвих видань прозових і драматичних текстів, що друкувались у першій половині ХХ ст., а також твори для дітей. Як зазначив декан факультету філології та журналістики Юрій Громик, вихід книги у світ стало подією всеукраїнського масштабу.

Валентина КОРНІЙЧУК

Джерело: Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 592 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]