Головна » 2017 » October » 24 » Презентація міні-виставки творів Михайла Савицького
17:32
Презентація міні-виставки творів Михайла Савицького
Презентація міні-виставки творів Михайла Савицького

23 жовтня у Волинському академічному обласному театрі ляльок розпочалась презентація міні-виставки творів Михайла Савицького до драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня» (з колекції Волинського краєзнавчого музею) в межах XXI Всеукраїнського конкурсу професійних читців ім. Лесі Українки. Твори виконано у 1971 році – до 100-річчя від дня народження поетеси.

Виставку представила завідувач Художнього музею Зоя Навроцька. Вона розповіла про творчий та життєвий шлях художника, зазначивши, що геніальність творів Михайла Феліксовича, як кажуть японці про свою графіку, у гармонії простоти і виваженості ліній. Серію літографій доповнив «Портрет Лесі Українки» 1985 р.в., який можна вважати одним з кращих портретів української письменниці.

Важливо, що на події був присутній Михайло Савицький і усі бажаючі могли висловити своє пошанування автору чудової графіки, яка нині вже стає елітарним мистецтвом. Наприклад, художниця Світлана Костукевич пригадала, що студента Михайла Савицького зачиняли у майстерні, примушуючи перейти на факультет скульптури (із 1961 – студент заочного відділення факультету графіки Львівського поліграфічного інституту ім. Івана Федорова).

Насправді, графічні твори луцького художника неймовірно точні, влучні, символічні і, разом з тим, багатомовні.

Отож, запрошуємо усіх, хто бажає відвідати міні-виставку творів Михайла Савицького до драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня», яка буде діяти по 25 жовтня включно.

Джерело: Художній музей

Категорія: Художній музей | Переглядів: 531 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]