Головна » 2016 » December » 21 » Презентація доповненої експозиції Кортеліського музею
12:32
Презентація доповненої експозиції Кортеліського музею
Презентація доповненої експозиції Кортеліського музею

18 грудня у Кортеліському історичному музеї відбулася презентація трьох нових стендів експозиції. Це стало результатом участі музею у міжнародному проекті «Захистимо пам’ять», який уже декілька років поспіль організовує за підтримки уряду ФРН Український центр вивчення історії Голокосту.

Разом із працівниками музею трагічні події минулого досліджували учні НВК «ЗОШ I-III ступеня-дитячий садок» ім. Василя Корнелюка с. Кортеліси, які записували спогади очевидців Кортеліської трагедії та вивчали історичні матеріали. На стендах розміщено фотографії очевидців трагедії та фрагменти з їх спогадів. Вони охоплюють основні події періоду німецької окупації і, зокрема, загибель єврейської громади села та Кортеліську трагедію 23 вересня 1942 року. Розроблено також тематичну екскурсію про ці трагічні події, яка проводиться у другому залі музею. Першу таку екскурсію для гостей із сіл Дубечне і Кримне Старовижівського району провів учень 11 класу Карпук Микола.

Учні школи разом із директором музею Миколою Михалевичем візьмуть, також, участь у презентації результатів проекту на семінарі, який відбудеться у Львові 22-24 грудня.

Джерело: Кортеліський історичний музей

Категорія: Кортеліський історичний музей | Переглядів: 879 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]