Головна » 2017 » October » 19 » Прес-реліз ХХІV міжнародної наукової конференції «Волинська ікона: дослідження та реставрація»
08:21
Прес-реліз ХХІV міжнародної наукової конференції «Волинська ікона: дослідження та реставрація»
Прес-реліз ХХІV міжнародної наукової конференції «Волинська ікона: дослідження та реставрація»

19-20 жовтня 2017 р.
Волинський краєзнавчий музей
Музей волинської ікони

 

Прес-реліз
ХХІV міжнародна наукова конференція
«Волинська ікона: дослідження та реставрація»,
присвячена 350-річчю від дня народження Йова Кондзелевича
м. Луцьк, 19-20 жовтня 2017 року

Волинський краєзнавчий музей на базі відділу – Музею волинської ікони – починаючи з 1994 р. проводить наукові конференції «Волинська ікона: дослідження та реставрація». Основним завданням конференції є узагальнення досвіду провідних науково-дослідних профільних організацій, музейних та освітніх установ для вирішення питань збереження, дослідження та реставрації волинського іконопису, пам’яток сакрального мистецтва історичної Волині та України.

У ХХІV міжнародній науковій конференції «Волинська ікона: дослідження та реставрація» беруть участь 45 вчених, мистецтвознавців, істориків, музейних працівників та реставраторів з України, Росії, Білорусії, Польщі. Виданий науковий збірник конференції, до якого увійшли матеріали з історії, атрибутування, рентгенографування, хіміко-технологічних досліджень пам’яток сакрального мистецтва Волині, Київщини, Тернопільщини Чернігівщини і Слобожанщини. Окремий розділ присвячений вивченню творчої спадщини Йова Кондзелевича. Видання ілюстроване кольоровими світлинами пам’яток, більшість яких публікується вперше. Учасники конференції отримають окрім друкованого – електронні видання збірника та каталогів із серії «Колекції Волинського краєзнавчого музею», випуск 13: «Волинська ікона XVI-XVIII ст.» (частина третя) і «Живопис західноєвропейської традиції XVIII-ХІХ ст.» (частина перша)

19 жовтня у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться пленарне засідання конференції. У Музеї волинської ікони проходитиме наукова академія з нагоди 350-річчя від дня народження Йова Кондзелевича. У рамках роботи академії будуть представлені царські і дияконські врата роботи Йова Кондзелевича, які були відреставровані у реставраційній майстерні Волинського краєзнавчого музею (А.Квасюк) та мистецький проект «Йов Кондзелевич. Велич і слава, європейський контекст. До 350-ліття від дня народження Йова Кондзелевича». Презентують проект завідувач Львівської філії ННДРЦ України Тарас Откович та народний художник України Мирослав Откович. Екскурсія «Йов Кондзелевич і Луцьк» ознайомить гостей з пам’ятними місцями у житті видатного іконописця.

20 жовтня робота конференції продовжиться у Музеї волинської ікони. Учасники виступлять із науковими доповідями, а також відвідають одне з історичних місць Волині – Михайлівську церкву с. Білосток Луцького району, де ченцем був Йов Кондзелевич.

Категорія: Музей волинської ікони | Переглядів: 622 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]