Головна » 2015 » November » 20 » Прапор з Майдану став експонатом Ківерцівського музею
13:25
Прапор з Майдану став експонатом Ківерцівського музею
Прапор з Майдану став експонатом Ківерцівського музею

   21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року) відзначається День Гідності та Свободи. Встановлений згідно з указом Президента України Петра Порошенка № 872/2014 “Про День Гідності та Свободи” від 13 листопада 2014 року “з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…”

   Революція Гідності (також Київський Майдан, Майдан у Києві, Євромайдан та Єврореволюція) — політичні та суспільні зміни в Україні з 21 листопада 2013 до 22 лютого 2014 року, викликані відходом політичного керівництва країни від законодавчо закріпленого курсу на Європейську інтеграцію та подальшою протидією цьому курсу. Однією з головних причин протестів стала надмірна концентрація влади в руках Віктора Януковича та його “сім'ї”, створення системи управління з ознаками фашизму .

   Цього дня 2013 року Кабінет Міністрів України на своєму засіданні прийняв розпорядження, згідно з яким процес підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами, було призупинено.

   Українці повстали. 94 дні боротьби проти режиму формувалося громадянське суспільство, вражаючи світ. Серце Європи билося на Майдані. Тут, на Майдані, серед десятків тисяч патріотів горіли серця небайдужих ківерчан. Весь світ облетіла мережею Інтернету світлина, на якій величаво над головною площею столиці розвивається синьо-жовте полотнище з написом “Ківерці”.

   Напередодні Дня Гідності та Свободи це знамено стало експонатом районного краєзнавчого музею. Передала його голова районної організації ВО “Батьківщина”, новообраний депутат районної ради Тамара Чигрин. Напис на прапорі зробив учасник Євромайдану Андрій Киричук, голова районної ради шостого скликання.

Степан Войчик,

директор Ківерцівського краєзнавчого музею,

член Національної спілки краєзнавців України

Джерело: Ківерцівський районний інформаційний портал

Категорія: Ківерцівський районний краєзнавчий музей | Переглядів: 895 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]