Головна » 2015 » January » 20 » „Осіннє золото” з колядками в Затурцівському музеї.
18:16
„Осіннє золото” з колядками в Затурцівському музеї.
„Осіннє золото” з колядками в Затурцівському музеї.

   На другий день Водохреща у Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського відбулось традиційне свято “Музейна Коляда”.

   З часу відкриття цього закладу вже вчетверте захід, приурочений різдвяно-новорічним святам, організовують працівники музею і члени просвітянського осередку “Джерело”, що діє при цій установі. Якщо в попередні роки затурчани мали змогу ознайомитися з призабутими обрядами і звичаями під час зимових свят, характерними для нашого району, побувати на конкурсі дитячих та молодіжних гуртів села, а також двох церковних хорів місцевого православного храму с.Параскеви, які виконували колядки та щедрівки, чи зустрітися з героями безсмертних творів Т.Шевченка, М.Гоголя, І.Нечуя-Левицького, дія в яких відбувається під час зимових свят, то цього разу на свято були запрошені гості з райцентру.

   Гучними оплесками глядачі, серед яких були і люди поважного віку, і студенти, й учні Затурцівської та Зубильненської шкіл, і навіть дошкільнята, зустріли учасників народного хорового аматорського колективу “Осіннє золото” під керівництвом Ярослава Матулька. Ветеранський хор подарував вдячним слухачам маловідомі колядки і щедрівки, а наймолодші учасники колективу відтворили традиційну вертепну сценку “Коза”, що викликало особливе захоплення у юних гостей музею.

   Якісний спів, зміст маловідомих музичних творів, колоритне вбрання учасників, сердечні та майстерні віншування у виконанні ведучого концерту Анатолія Гніровського, який “засіяв” на мир, злагоду і добро в державі, викликали щире захоплення і вдячність слухачів. Пісні ж патріотичного характеру, що прозвучали на концерті (бо чи повинні мовчати музи, коли стріляють гармати?), були співзвучними з акцією збору коштів на потреби воїнів АТО, яка відбулась тут же. Доброчинці цього разу пожертвували 1116 гривень. Другокласник Юра Чопко сказав, що для воїнів йому не жаль і сто гривень. Це не перший благодійний захід такого змісту у Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського за останні місяці.

Наталя Гатальська,

провідний науковий співробітник музею

Категорія: Затурцівський меморіальний музей В.Липинського | Переглядів: 901 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]