Головна » 2017 » November » 22 » Обласний музей запрошує на презентацію книги спогадів про Революцію Гідності
11:25
Обласний музей запрошує на презентацію книги спогадів про Революцію Гідності
Обласний музей запрошує на презентацію книги спогадів про Революцію Гідності

23 листопада о 12.00 год., за участі представника Українського інституту національної пам’яті у Волинській області, кандидата історичних наук Лесі Бондарук та учасників Революції Гідності, у Волинському краєзнавчому музеї відбудеться презентація книги «Майдан від першої особи. Регіональний вимір», випуск 3, частина 1 – Автономна Республіка Крим – Луганська область.

Довідково:

Збірник спогадів підготовлений у рамках проекту Українського інституту національної пам’яті «Майдан: усна історія». Проект започаткований навесні 2014 року, головною метою якого збір усних свідчень очевидців та учасників Революції Гідності. На основі записаних спогадів започаткована серія друкованих видань «Майдан від першої особи». У 2015 році вийшов перший випуск «45 історій Революції Гідності», у 2016 році другий – «Мистецтво на барикадах».

«Майдан від першої особи. Регіональний вимір» – третій випуск серії. Книга реконструює події місцевих майданів, адже під час Революції столиця перебувала в центрі суспільної уваги, а як відбувались протестні рухи в областях – відомо не багато. Укладачі третього збірника взяли за мету заповнити цю прогалину та сформувати уявлення про Майдан як загальноукраїнське явище.

Випуск складається з 25 розділів – за кількістю регіонів України. Частини подаються за назвами областей, розташованими в алфавітному порядку. Цього року виходить перша його частина, до якої увійшли регіони починаючи від Автономної Республіки Крим до Луганської області. Решту областей буде представлено у другій частині, яка має вийти друком наступного року.

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 530 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]