Головна » 2017 » March » 27 » Навчальний семінар “Нові акценти музейництва” (ФОТО, ВІДЕО)
11:38
Навчальний семінар “Нові акценти музейництва” (ФОТО, ВІДЕО)
Навчальний семінар “Нові акценти музейництва” (ФОТО, ВІДЕО)

24–25 березня 2017 року відбувся дводенний навчальний семінар “Нові акценти музейництва”, організований ГС “Західноукраїнська спілка музеїв”.

До участі у семінарі уже зареєструвалися понад 80 музейників із Львівської, Івано-Франківської, Рівненської, Волинської, Тернопільської, Вінницької та Черкаської областей. Від волинських музейників у семінарі взяли участь директор Волинського краєзнавчого музею, член Правління Громадської Спілки “Західноукраїнська спілка музеїв” Анатолій Силюк, директор Маневицького краєзнавчого музею Петро Хомич та заступник директора Луцького історико-культурного заповідника Віктор Баюк. Нині до Спілки від Волинської області входять Волинський краєзнавчий музей та Маневицький краєзнавчий музей.

Голова Спілки Ігор Тимець на відкритті навчального семінару “Нові акценти музейництва”

Семінар проходив на базі трьох львівських музеїв і розпочав свою роботу у Львівському музеї історії релігії лекціями, темами яких є ознайомлення з новими методами організації музейної справи, співпраця з місцевими громадами і фандрайзинг.

Тренери – методисти відділу науково-методичної роботи Національного музею історії України Ольга Зайченко і Микола Марусик, старша наукова співробітниця Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків Ольга Носко.

Тренер семінару Ольга Зайченко

У другій половині дня семінар продовжив свою роботу у Державному меморіальному музеї Михайла Грушевського у Львові, де відбулися презентації: веб-сайту ГС “Західноукраїська спілка музеїв”, журналу “Наша спадщина” (що виходить під егідою спілки) та біобібліографічного покажчика, підготованого з нагоди 90-річчя Бориса Григоровича Возницького.

25 березня семінар продовжив свою роботу в Історико-краєзнавчому музеї у м.Винники. По завершенні роботи учасники семінару оглянули експозиції львівських музеїв.

Організатор мають надію, що це не остання зустріч музейників під егідою Спілки, дякують усім, хто долучився до проведення семінару та сподіваться, що все більше наших колег зголосяться та об’єднаються заради спільної мети, адже разом ми сила.

За матеріалами ГС “Західноукраїнська спілка музеїв”

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 593 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]