Головна » 2015 » January » 17 » Музейна Коляда відбудеться у Затурцівському музеї В’ячеслава Липинського.
12:43
Музейна Коляда відбудеться у Затурцівському музеї В’ячеслава Липинського.
Музейна Коляда відбудеться у Затурцівському музеї В’ячеслава Липинського.

   Минають три величні празники, які приходили до нас в гості, а на їх завершення — традиційне свято “Музейна Коляда” в Затурцях. З часу відкриття Затурцівського меморіального музею В'ячеслава Липинського — це четвертий захід з нагоди різдвяно-новорічних свят. У минулі роки гості нашого музею мали змогу ознайомитися із забутими зимовими звичаями, традиціями та обрядодійствами, характерними для Локачинського району, побувати на конкурсі колядок, щедрівок у виконанні місцевих аматорських молодіжних і дитячих гуртів, двох церковних хорів Затурцівського православного храмі св. Параскеви, а також зустрітися з безсмертними героями творів “Ніч перед Різдвом” М.Гоголя та “Баба Параска і баба Палажка” І.Нечуя Левицького.

   “Коляда-2015” — особлива. Крім того, що свято в Затурцях відбудеться з участю  аматорського ветеранського хору із селища Локачі  “Осіннє золото” під керівництвом Ярослава Матулька (цей колектив, до речі, представляв Волинь в передноворічному концерті на центральному телебаченні у програмі “Надвечір'я”), організатори заходу  запропонували зібрати кошти на потреби воїнів АТО.

   На свято запрошуємо всіх небайдужих земляків, які люблять народний спів, підтримують традиційну звичаєвість українців, а також хочуть своїми скромними пожертвами підтримати наших героїв у важкий для Вітчизни час.

Наталя  Гатальська

Категорія: Затурцівський меморіальний музей В.Липинського | Переглядів: 881 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]