Головна » 2016 » December » 7 » Музеї і суперечлива історія: розповідаючи про замовчуване
10:55
Музеї і суперечлива історія: розповідаючи про замовчуване
Музеї і суперечлива історія: розповідаючи про замовчуване

Оскільки у всіх музеях країни вже цими днями розпочалась активна фаза планування життя у 2017-му році, нагадуємо про тему Міжнародного дня музеїв – 2017, затверджену та оголошену Міжнародною Радою музеїв ІСОМ. Цьогоріч вона звучить: „Музеї і суперечлива історія: розповідаючи про замовчуване”. Відтак, маємо трохи часу, щоб подумати і приєднатися до свята. Адже 18 травня 2017 року – не за горами!

Обрана тема наголошує на ролі музеїв як центрів, що працюють на благо суспільства і є комунікаторами у просуванні мирних стосунків між людьми. Вона підкреслює, що прийняття (через дослідження та обговорення) суперечливої історії є першим кроком в розбудові майбутнього під гаслом примирення. Тема Міжнародного дня музеїв – 2017 заохочує зрозуміти невідомі та замовчувані аспекти суперечливої історії всього людства. Також вона покликана показати, як музеї працюють з травматичною пам`яттю та заохотити відвідувачів мислити, виходячи за межі своїх особистих спогадів.
Вже незабаром на офіційному сайті МДМ, який наразі знаходиться у стадії розробки, буде розміщено плакат і веб-банери декількома мовами.
Міжнародна спільнота День музеїв відзначає щорічно, починаючи з 1977 року. У 2016 році у його відзначенні взяли участь майже 35 000 музеїв зі 145 країн світу. В Україні на цей день – 18 травня – припадає також жалобний День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Джерело: Музейний простір України

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 644 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]