Головна » 2021 » May » 12 » Міжнародний день музеїв 2021: Майбутнє музеїв – перевинайдення та переосмислення
20:08
Міжнародний день музеїв 2021: Майбутнє музеїв – перевинайдення та переосмислення
Міжнародний день музеїв 2021: Майбутнє музеїв – перевинайдення та переосмислення

Міжнародна рада музеїв (ICOM) щороку відбирає до Міжнародного дня музеїв тему, яка є основною проблемою суспільства. Темою «Майбутнє музеїв: перевинайдення та переосмислення» Міжнародний день музеїв 2021 запрошує музеї, їх професіоналів та громади створювати, уявляти та ділитися новою практикою (спільного) створення цінності, новими бізнес-моделями для культурних установ та інноваційними рішення соціальних, економічних та екологічних проблем сучасності.

2020 рік був таким, як жоден інший. Криза COVID-19 різко охопила весь світ, торкнувшись усіх аспектів нашого життя. Деякі актуальні проблеми загострились, ставлячи під сумнів саму структуру нашого суспільства: заклик до рівності сильніший, ніж будь-коли.

Музеї не є винятком із цих змін, і культурний сектор є одним із найбільш постраждалих, що має серйозні економічні, соціальні та психологічні наслідки як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі. Але ця криза також послужила каталізатором важливих нововведень, що вже були в процесі, зокрема посиленої уваги до оцифрування та створення нових форм культурного досвіду та поширення.

Це ключовий момент для нашого суспільства, і ми закликаємо музеї прийняти його та очолити зміни. Зараз настав час переосмислити наші стосунки із громадами, яким ми служимо, експериментувати з новими та гібридними моделями культурного добробуту та рішуче підтвердити суттєву цінність музеїв для побудови справедливого та стійкого майбутнього.

Ми повинні відстоювати творчий потенціал культури як рушія відновлення та інновацій в епоху пост-COVID!

Джерело: ICOM

Переглядів: 270 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]