Головна » 2016 » January » 21 » Лекцію до ювілею Агатангела Кримського прочитано у Володимирі-Волинському
10:56
Лекцію до ювілею Агатангела Кримського прочитано у Володимирі-Волинському
Лекцію до ювілею Агатангела Кримського прочитано у Володимирі-Волинському

   15 січня 2016 року виповнилося 145 років від дня народження Агатангела Юхимовича Кримського (1871-1942) – уродженця міста Володимира-Волинського, академіка, поліглота, який володів понад 60 іноземними мовами, історика, етнографа, поета і перекладача, вченого-орієнталіста зі світовим ім'ям, патріота України, який став жертвою сталінських репресій.

   З цієї нагоди для слухачів історико-краєзнавчого факультету університету третього віку, який функціонує у Володимир-Волинському історичному музеї, проведено заняття, присвячене пам'яті нашого талановитого земляка.

   Слухачі – люди старшого віку побували на екскурсії у кімнаті-музеї вченого, яка знаходиться у Володимир-Волинському педколеджі імені Агатангела Кримського. Свого часу до її створення доклав зусиль світлої пам'яті викладач Дмитро Степанович Хільчук, котрий багато десятиліть працював у коледжі.

   Уже багато літ опікується музеєм викладач української мови і літератури коледжу Галина Шостак. Галина Степанівна прочитала для сивочолих студентів змістовну лекцію, розповіла маловідомі факти про життя і наукову діяльність унікального вченого, ім'я якого назавжди увійшло до переліку видатних людей України і світу. Дехто привів на лекцію своїх онуків, аби і юне покоління знало історію видатних людей рідного краю.

   Насамкінець усі сфотографувалися біля єдиного у світі пам'ятника вченому, котрий знаходиться на подвір'ї коледжу, адже точне місце поховання А.Кримського невідоме.

   Сучасні студенти навчального закладу також вшановують пам'ять академіка - його образ вони увіковічнили на своїх художніх роботах.

Джерело: Володимир-Волинський історичний музей

Категорія: Володимир-Волинський історичний музей | Переглядів: 797 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]