Головна » 2014 » June » 19 » Конституція України: з історії становлення.
17:07
Конституція України: з історії становлення.
Конституція України: з історії становлення.

   У приміщенні Волинського краєзнавчого музею почала функціонувати виставка «Конституція України: з історії становлення». Створена вона на основі матеріалів Волинського краєзнавчого музею. На ній представлені оригінали документів, починаючи з 1918 року та закінчуючи сьогоденням. Приурочена виставка відзначенню 18-ої річниці Конституції України. Метою її також є поширення знань про історію законодавчої діяльності в Україні та виховання у громадян поваги до державних символів.

   Виставка «Конституція України: з історії становлення» наочно демонструє документальні матеріали, що висвітлюють складний процес прийняття Україною демократичного Основного Закону Держави. Україна була однією з перших у світі країн, де було затверджено Конституцію в її сучасному розумінні (у 1710 році – «Пакти й Конституції законів» гетьмана Пилипа Орлика, фотокопії сторінок з оригіналу якого представлені на виставці). Та через втрату своєї незалежності вона лише у 1996 році змогла прийняти і ввести в дію текст Основного Закону, який би відповідав міжнародним стандартам демократії. Цей непростий шлях боротьби та встановлення Конституції незалежної України і висвітлюється на представленій виставці. Відвідувачі Волинського краєзнавчого музею можуть ознайомитися із законами конституційного характеру Центральної Ради, Гетьманату П.Скоропадського і Директорії УНР у 1917 – 1921 роках, Української Головної Визвольної Ради у 1944 – 1950-х роках, радянськими квазі-конституціями УРСР, документами щодо прийняття та внесення змін до нині діючої Конституції України, світлинами тих українських діячів ХХ століття, які були причетні до створення законодавчих актів конституційного характеру і сучасного Основного Закону нашої країни.

   Виставка «Конституція України: з історії становлення» буде працювати  до кінця липня, в дні роботи музею з 10.00 до 18.00, окрім понеділка

Сергій Лис,

старший науковий співробітник музею

Фото Л.Максимова

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 939 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]