Головна » 2014 » Червень » 24

   Музей на Волині отримав у дар унікальний меч. Наразі фахівці не можуть з абсолютною точністю визначити вік цієї знахідки, бо цікавий, але історичний музей у містечку Володимир-Волинський не має коштів на спеціальний аналіз, який міг би дати відповіді на багато питань.

      26-27 червня 2014 року проводиться V-а Всеукраїнська науково-практична конференція „Олена Пчілка, Леся Українка і родина Косачів в історії української та світової культури”, присвячена 165-річчю від дня народження Олени Пчілки та 65-річчю з часу створення Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки. Початок о 10.00 год. в приміщенні музею за адресою с.Колодяжне Ковельського району Волинської області.

   У Володимир-Волинському історичному музеї відбулися громадські читання, присвячені пам’яті Омеляна Дверницького (1838-1906рр.), мета яких ознайомити громадськість краю з цією постаттю.

   Історичний факультет Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки оголосив прийом студентів на перший курс денної та заочної форм навчання за державним замовленням і за кошти фізичних та юридичних осіб за напрямами (спеціальностями) „Музейна справа та охорона пам’яток історії і культури” і „Документознавство та інформаційна діяльність”. Освітньо-кваліфікаційні рівні: бакалавр, спеціаліст, магістр.