Головна » 2014 » Червень » 27

   Виставку скатертин відкрито у рамках наукової конференції “Олена Пчілка, Леся Українка і родина Косачів в історії української та світової культури”.  І це не просто скатертини та настільниці (бо між цими двома речами побуту є певна різниця), а справжні твори декоративно-ужиткового мистецтва волинян. Саме таким терміном і хочеться називати ці чудесні речі.

   26-27 червня у Колодяжненському музеї Лесі Українки проведено V Всеукраїнська науково-практична конференція «Олена Пчілка, Леся Українка і родина Косачів в історії української та світової культури», присвячена 165-річчю від дня народження Олени Пчілки та 65-річчю з часу створення Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки.

   З нагоди 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка та Року Індії в Україні Волинський краєзнавчий музей та Центр Таґора при Східноєвропейському Інституті Розвитку запрошують на відкриття виставки „Світ творчості Рабіндраната Таґора: Де душа живе без страху”, яке відбудеться 4 липня 2014 року о 12-00 год. у приміщенні музею за адресою: м. Луцьк, вул. Шопена, 20.