Головна » 2017 » March » 23 » „Книга з автографом”
10:29
„Книга з автографом”
„Книга з автографом”

Унікальна книжкова виставка відкрилась у Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського 22 березня 2017 року.

В час комп'ютерних технологій люди все рідше звертаються до традиційної (паперової) книги. Та все ж залишаються необхідними „Буквар” і „Читанка”, багато ілюстрована книга казок. Адже й абетку діти краще сприймають, перегортаючи сторінки книжки. Необхідні книги з шрифтом Брайля для незрячих. І підручники в освітніх закладах переважно традиційні. Зрештою, наявність книг у домі свідчить про рівень освіченості і загальної культури його мешканців. Книга вважається найкращим подарунком для її поціновувачів. І вартість його зростає, коли на книзі стоїть власноручний підпис автора – автограф.

У просторій експозиційній залі другого поверху – понад 130 експонатів: документів, фотографій, живописних робіт і книг з фондів та бібліотеки музею з автографами. Серед авторів, які подарували Затурцівському музею книги – відомі вчені і політики, громадські діячі і письменники, художники і журналісти.

Окремо експонуються книги про Затурці наших земляків.

Відкриття виставки „Книга з автографом” відбувається в період проведення у Затурцівській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. В.К.Липинського традиційного Тижня дитячого читання. На зустріч з рідкісною книгою прибули старшокласники цієї школи разом з педагогами. Про своє захоплення книгою розповіли завідувач музею Віталій Кушнір, власниця унікальної колекції книг з автографами Галина Ушакова. Поетеса подарувала музею ще одну свою книгу.

Екскурсію виставкою провела Наталія Гатальська.

Наталя Гатальська,
провідний науковий співробітник музею

Категорія: Затурцівський меморіальний музей В.Липинського | Переглядів: 603 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]