Головна » 2017 » November » 25 » Як у Музеї Луцького братства дискутували про (не)вивчені уроки історії
21:25
Як у Музеї Луцького братства дискутували про (не)вивчені уроки історії
Як у Музеї Луцького братства дискутували про (не)вивчені уроки історії

Музей історії Луцького братства – відділ Волинського краєзнавчого музею, який вивчає і досліджує історію Волинського краю у ранньомодерну добу. Епоха цивілізаційних пошуків, національного культурного збудження, народження нових суспільних форматів. Ця проблематика, як доводить досвід нашого музею, цікава не тільки спеціалістам. Про цінний досвід поколінь є стимул говорити і з зацікавленою молодіжною аудиторією – майбутніми істориками, тим більше, що з українського минулого залишились незасвоєні уроки.

Попередньо анонсована історична година «Браття стану рицерского. Волинська шляхта – засновники і фундатори Луцького братства» пройшла в музеї разом з магістрами Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Університетський десант очолив доцент кафедри нової та новітньої історії України Володимир Пришляк, кандидат історичних наук, знаний український історик, який підготував плеяду практикуючих істориків.

Кого і чому називають елітою, як реагувала волинська верства обраних на виклики часу, та що про це «знають» збережені історичні джерела – таким було коло питань, які встигли обговорити під час історичного заняття. Студенти ознайомились із джерельним спадком Луцького братства, на прикладі якого пройшли бліц-курс з археографії, сфрагістики, історіографії та інших спеціальних галузей історичної науки. Звісно, згадували і про «витівки історії», та про кумедні ситуації, які траплялись з історичними персонажами. Історія – не лише академічна дисципліна, це безмежна скарбниця людського досвіду.

Олена Бірюліна,
зав. Музею історії Луцького братства

Світлини Леоніда Максимова

Категорія: Музей історії Луцького братства | Переглядів: 661 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 2.2/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]