Головна » 2017 » November » 17 » „Герої не вмирають!”
13:40
„Герої не вмирають!”
„Герої не вмирають!”

21 листопада 2017 року українська громадськість відзначатиме 4-у річницю від початку Євромайдану. З перших днів масових протестів працівники Волинського краєзнавчого музею розпочали формувати фонд матеріалів, пов'язаних з подіями. Перші агітаційні листівки, символіка України та Євросоюзу відразу стали експонатами музейної експозиції відділу новітньої історії музею. Формування повноцінної експозиції, присвяченої Революції Гідності, відбувалось поступово. До музею потрапляли плакати, афіші, фото, особисті речі мітингувальників із майдану Луцька та Києва. Поїздки працівників музею на Майдан Незалежності у столиці України поповнили виставку новими експонатами: палицями, щитами, уламками бруківки, протигазами, шоломами убитих протестувальників, бойовими прапорами, гільзами, віднайденими на знищених вогнем барикадах.

21 серпня 2014 року у Волинському краєзнавчому музеї відбулось відкриття стаціонарної виставки „Герої не вмирають!”. До виступу були запрошені учасники Майдану та родичі загиблих волинян на вулиці Інституцькій 18–20 лютого. Гідне місце на виставці зайняли особисті речі Героїв Небесної Сотні – Василя Мойсея, Івана Тарасюка, Сергія Байдовського, Едуарда Гриневича, передані їх родинами. Доповнило залу експозиції піаніно з Луцького Євромайдану, передано бібліотекарем Волинського краєзнавчого музею Ритою Наїдко.

Виставка „Герої не вмирають!” стала однією з найбільш актуальних і відвідуваних у музеї. Фонд матеріалів постійно поповнюється новими надходженнями. Громадські активісти, волонтери, учасники Майдану та воїни АТО беруть участь у музейних заходах та передають нові експонати. Так до експозиції потрапив банер із зображенням Сергія Нігояна, який знаходився на Театральній площі Луцька і був переданий учасницею Євромайдану Мирославою Козань.

Волонтер Олександр Кваша поповнив фонд колекцією агітаційний листівок, наліпок 2013–2014 років періоду Революції Гідності. Майданівець, волонтер, учасник АТО Олексій Кушнєр передав ряд власних документів, речей, нагород – медаль „За честь та гідність” полку „Азов”, пам’ятна медаль волентера „За безкорисне служіння Батьківщині”.

У Волинському краєзнавчому музеї підготовлена пересувна фотодокументальна виставка „Герої не вмирають”, яка експонується у навчальних закладах Луцька.

Усіх небайдужих до власної новітньої історії , учасників Євромайдану, воїнів АТО запрошуємо на екскурсії, лекції, тематичні заходи для вшанування Героїв Майдану та тих хто до сьогоднішнього дня боронить кордони нашої держави на Сході України

Категорія: Волинський краєзнавчий музей | Переглядів: 532 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]