Головна » 2016 » January » 22 » „Єдина і неподільна Україна”
16:04
„Єдина і неподільна Україна”
„Єдина і неподільна Україна”

   У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав, як гіркі, так і радісні події. Одна з таких подій нашого минулого – боротьба українського народу за соборність своїх земель. 22 січня 1919 року – день ухвали Акту Злуки Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України величним, національним святом – Днем Соборності.

   20 січня 2016 року в Рожищенському історико-краєзнавчому музеї відбувся історичний захід, присвячений Дню Соборності України. На нього завітали учні 9-11 класів ЗОШ № 2 м. Рожище.

   З історичними фактами по даній темі, присутніх ознайомила працівник музею Переходько Т., директор музею Стасюк Н. представила фотодокументальну виставку.

   Як і тоді, майже сто років тому, так і зараз, український народ бореться за єдність країни і ми віримо, що територіальна цілісність України, омита кров’ю незламних борців за свободу, навіки залишатиметься непорушною.

Джерело: Рожищенський краєзнавчий музей

Категорія: Рожищенський народний краєзнавчий музей | Переглядів: 891 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]