Головна » 2015 » January » 23 » Довгі зимові вечори у Художньому музеї закінчилися.
21:11
Довгі зимові вечори у Художньому музеї закінчилися.
Довгі зимові вечори у Художньому музеї закінчилися.

   23 січня у Художньому музеї відбулась завершальна акція із циклу «Довгі зимові вечори» – післясвяткова зустріч друзів музею, присвячена воякам, які повернулись з АТО.

   В межах акції прозвучав концерт піаністки Ірини Русановичевої (Чехія). Вона виконала для шанувальників музею твори Людвіга ван Бетховена, Фредерика Шопена, музичні фантазії на твори Мирослава Скорика. Також звучали українські та чеські колядки.

   Ірина Русановичева розповіла, що чехи знаходяться під сильним натиском російської пропаганди. Тому там, у Чехії, намагається бодай знайомих направляти на джерела достовірної інформації про події на Сході України. Сьогоднішній благодійний концерт – нехай невеличка, але щира підтримка лучан. Ірина грала без нот, від душі.

   У перервах між виконанням музичних творів Зоя Михайлівна розповідала цікаві біографічні факти із життя зображених на полотнах людей.

На жаль, на концерт не прийшли запрошені вояки з АТО, які зараз перебувають на лікуванні в госпіталі у Луцьку. Але про свої особисті враження і спогади розповів Віталій, який пробув під Дебальцево 78 днів. Він пішов добровольцем і повернувся живим і здоровим, вірив, що все буде добре, вважав це особистим внеском у перемогу.

Основною думкою завершення вечору стали слова, що ми усі повинні стати міцним тилом, а не просто скупченням людей, що переживають сьогоднішні події.

Джерело: Художній музей

Категорія: Художній музей | Переглядів: 755 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]