Головна » 2017 » November » 1 » До 50-річчя Маневицького краєзнавчого музею. Прес-реліз
14:57
До 50-річчя Маневицького краєзнавчого музею. Прес-реліз
До 50-річчя Маневицького краєзнавчого музею. Прес-реліз

ПРЕС-РЕЛІЗ

Маневицький краєзнавчий музей спільно з відділом культури Маневицької райдержадміністрації з нагоди 50-річчя створення музею, при підтримці Маневицьких райдержадміністрації та районної ради, за участі Управління культури Волинської облдержадміністрації, Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки, Волинської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, Волинського краєзнавчого музею, ряду наукових інституцій України, Канади, США, Ізраїлю, Польщі, Білорусії проводить 3-4 листопада 2017 р. Міжнародну конференцію «Маневицький краєзнавчий музей – осередок історії та культури».

3-4 листопада 2017 року на базі Маневицького краєзнавчого музею (Волинська обл. смт. Маневичі, вул. Незалежності, 22) ряд експертів з США, Канади, Єрусалиму, та європейських країн, а також українські експерти музейники, поділяться досвідом представлення історії в музейному просторі.

Під час проведення конференції відбудеться презентація проектів міжнародної організації «Українсько-Єврейська Зустріч», яку проведе професор історії євреїв Східної Європи Алті Родал з Канади, спів директор приватно заснованої багатонаціональної організації «Українсько-Єврейська Зустріч» (УЄЗ), штаб квартира якої знаходиться у Канаді. На даний час УЄЗ розробляє виставку музейного рівня для експонування в Королівському музеї Онтаріо в Торонто, а також започатковує доставку експозиційних матеріалів про українсько-єврейську історію та культуру до музеїв в Україні. Делегація з Північної Америки приготувала приклад такого матеріалу для директорів українських музеїв з можливістю ширшого застосування для музеїв на Волині та в Україні. УЄЗ готова до спонсорства та допомоги у поширенні та інтеграції таких матеріалів в музеї України та співробітництва у цьому напрямку з директорами українських музеїв та істориками.

Анна Березіна представник центру Єврейського мистецтва Єврейського університету в Єрусалимі привезе і представлятиме на конференції двотомник «Синагоги в Україні: Волинь», присвячений історії та архітектурі синагог на Волині, та на північному заході України. Книга розповідає про 39 існуючих і 302 зниклих синагог, які знаходились в 23 містах і селищах: Берестечко, Червоноармійськ (Пулін), Дубно, Городниця, Ізяслав (Заслав), Клевань, Ковель, Кременець, Луцьк, Млинів, Новоград-Волинський (Звіл), Олевськ, Острог, Полонне, Радивилів, Рівне, Шепетівка, Славута, Старокостянтинів, Турійськ, Володимир-Волинський (Людмір), Вишнівець та Житомир.

Джойл С’юзел (США), представлятиме міжнародний проект «Моя земля - земля моїх батьків». Проект був презентований і отримав почесне перше місце на 4-у Всеукраїнському музейному фестивалі в м. Дніпро.

На конференції відбудеться презентація науково-виставкової роботи Маневицького краєзнавчого музею як прикладу використання інтерактивних та креативних методів роботи в музейній роботі, а саме етно-екскурсії експозиціями Маневицького краєзнавчого музею «Від витоків до сьогодення», виставки з фондів Маневицького краєзнавчого музею «Півстоліття – в центрі життя району», путівника «Маневицький краєзнавчий музей», тематичної екскурсії «Маневичі в історичних світлинах і сьогодення».

Учасники урочистостей також приймуть участь в секції «Маневицький човен-моноксил – пам’ятка європейського значення», де обговорюватимуться питання місця й долі «Маневицького човна-моноксила».

В ході проведення масових заходів відбудеться урочиста академія «50 славних літ».

Петро Хомич,
директор Маневицького краєзнавчого музею

Категорія: Маневицький краєзнавчий музей | Переглядів: 814 | Додав: volyn-museum | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]